Om oss

Vi köpte vår första egna båt 1990, en Storö 34 – årsmodell 68 med mahogny skrov. Otroligt fin båt och oj vad vi putsade och fejade och höll på när vi inte var ute och navigerade på natten mellan fyrarna. Thomas hade tidigare varit ute med sina föräldrars Becker 27:a  i skärgården men detta blev Annikas debut till havs. Vi kommer ihåg första gången vi körde till Läsö, vilket stort äventyr det var. La ut papperskorten och tog löpande position. Fantastisk rolig och nyttig tid där man lärde sig grunderna. Under åren som har gått har vi läst kurser löpande och fyllt på intygsboken allteftersom.

På väg till Skottland 2005

År 2000 tröttnade vi på åka båt och tyckte det var dags för att börja segla. Vi köpte då vår första segelbåt Wasa 370 och därefter en X-yachts 382, båda fantastiska seglare. Vi stack iväg helger och några veckor på somrarna , vi seglade dit vi hann, allt från Norge bort till London. 2005 var vår första långsegling som bar av till Skottland med SXK:s eskader. Samma känsla som när vi åkte till Läsö första gången infann sig. Alla förberedelser och stunden när man kommer fram är otrolig.

Nu blir det ännu ett spännande steg när vi skall lämna ”tryggheten” och ge oss iväg ut i den vida världen. Finns väl aldrig det perfekta tillfället, men vi kände att det var dags att våga ta steget.  Detta är en gammal dröm som vi haft i många år . Jobben sades upp successivt och alla förberedelser började,  vi satte upp ett mål: september 2018 sticker vi.  För vår del var största ”problemet” båt,  sålde  X-yachten och köpte Asta i samma veva, sommaren 2018. Kanske inte det mest optimala med ny båt som låg på La Palma.

Emil, Lisa och Ludde på Väderöarna 2017

Barnen Emil -95, Lisa -97 och vovven Ludde (alias Grisen) -10, är jätteglada och tycker vi gör helt rätt. Världen är liten numera när man har internet och avstånden krymper med dagens flyg.

Drivkrafterna till att våga ta steget är att upptäcka nya platser, människor, naturupplevelser och att vandra. En stor katalysator är förstås att vi tycker väldigt mycket om segling och havet.