Colombia – Santa Marta / minca

Vi är förälskade i Colombia.

Älskar man kan få en god cappucino och 5 minuter senare är du mitt i allt myller på någon marknad och det är allmänt brötigt. Santa Marta har både en ruffigare sida och en städad sida. Naturen är pampig.

Helt klart ett spännande land och så mycket att utforska. Nästa vecka skall vi flyga till Medellín.

Vi var uppe i en by som heter Minca några dagar, ligger vid bergskedjan Sierra Nevada de Santa Marta. Ligger på 650 meters höjd.

Vandrade sen från byn upp till toppen genom kaffeplantage, skog, vattenfall och utsikten blev mer och mer pampig.

När vi pustade och frustade stöter vi på en familj som är ute och skördar sina kaffebönor. Hade med sig två mulor som bar bönorna. Är helt förundrad över hur mulorna kunde gå då vi periodvis hade svårigheter. Väl uppe var det lite vägar.

Uppe på toppen kom vi fram till ett hostel, Casa Elemento, där vi åt lunch och slappade ett tag. Efter halva tiden kom molnen och kylde ner en (mig). Tror vi var uppe på närmare 1300 meter. Supercoolt ställe med hängmattor, hänggungor och en bedårande utsikt.

Hostllet vi bodde på hade väldigt enkla förhållanden med hängmattor att sova i under tak men fanns även några bungalows. Passar oss bättre än hängmatta ute i det fria.

Blev en magisk kväll med go mat och sagolik utsikt.

Väl hemma igen packade Lisa upp sin ryggsäck och träffade på en skorpion i sin handduk, usch usch usch. Trodde hon skulle gå i väg med den till stenarna men väldigt tacksam hon släppte den överbord.

Vi har träffat på en svensk och en dansk båt här i marinan. Var över igår kväll hos s/y Mathilda på en drink. Kul träffa lite nordiska båtar. Dom kom hit i mitten av november och skall också västerut.

Inte vår story men sådan fiskestory tycker jag. Den danska båten fiskade på vägen hit och fick upp en svärdfisk på över 200 kg. Svärdfisken stack Benny i benet och han började blöda kraftigt. Skedde ca 80 sjömil härifrån. Ambulansen väntade på dem när dom anlände. Idag är han återställd. Tänk att få ombord en 200 kg fisk på segelbåten, sådant jobb alltså.

Har inte regnat sen vi kom hit, några droppar bara. Vi ligger kvar på vår plats längst ut, trivs där och klarar oss utan vatten och el. Ingen fuktig luft utan ligger på drygt 50% dagtid. Blåst på bra sen i onsdags och ser ut att göra det ett tag till.

Kollat på ny solcell och vi väntar på besked ifrån Bogatá, huvudstaden.

Folket är glada och hjälpsamma, riktigt skön stil. Lisa kan lite spanska och blir vår tolk. Det roliga är att dom tror hon kan mycket mer än hon kan.

Lite roliga nyheter kom i veckan till Lisa, hon är godkänd på sina 4 kurser i Australien och troligen fått studentlägenhet i Kiruna till januari.

Over and out från Santa Marta!

Published by

5 thoughts on “Colombia – Santa Marta / minca

  1. Alltid lika underhållande!
    Skönt att vara 3!
    Grattis Lisa! Antar att du stannar över julen?
    Var rädda om er! Ni är otroliga!

  2. Just met another boat coming back from the atlantic round. They talked a lot about Colombia and about Guatemala… Dreams for me, reality for you…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *