Dominikanska Republiken – adiós – Hejdå

Imorgon, onsdag, kastar vi loss och sätter kurs mot Jamacia.

Både bra och dåliga nyheter gällande våra solpaneler sen sist. Den braiga är att vi får ersättning från det lokala fraktbolaget för solpanelen inkl import. Den dåliga nyheten är att nya solpanelen som skulle komma i veckan var söndrig i Miami så fraktbolaget nr 2 vägrade frakta den hit. Så nu lämnar vi hamnen med en panel kort. Kan meddela att återförsäljaren av dessa paneler har fått höra vad vi tycker om deras paketering.

För att få ersättningen tar det 2 veckor vid kontantutbetalning eller så sätter dom in pengarna på något bankkonto tillhörande DR. Påskyndat det hela så i em kan vi förhoppningsvis hämta pengarna. Blir en storhandling för pesona vi får.

Igår laddade vi in 38 A/ per timme mitt på dagen. Kommer bli toppen när vi får den sista solpanelen på plats………..när vet man aldrig. Nu lunch och sen in till stan.

Är tillbaka igen från stan, både hämtat pengarna från fraktbolaget och storhandlat. Vi är redan fullproppade med mat och redo för Stilla havet, ha ha.

I morse gjorde jag matlådor, blir spagetti med pastasås i dagarna fyra tror jag. Alltid skönt ha lite färdiga rätter att bara värma.

En dag var vi inbjudna till en jättestor resort, säljer både lägenheter och villor samt är hotell. Började med hämtning, sen goe frukost, rundvisning av en rolig kille därefter lunch och sol o bad med mat och dryck fritt fram till 16:30. Passar seglares budget perfekt, gratis mot några timmars rundvandring i golf bil. Området har över 30 restauranger.

En barnfamilj från Canada har öppnat upp en yacht club här på området, meningen man skall ha någonstans att sätta sig och snacka med andra och ta något att dricka och på söndagarna är det mat. I söndags var det donerad guldmakrill, så det blev fisktacos. Dom hoppas fler barnfamiljer skall komma och skall testa detta en tid.

Just nu är det insamling till en killes familj i baren. Jättetragiskt en ung kille på 21 år som jobbade på varvet ramlade ihop under en båt i fredags och dog, troligen hjärtinfarkt. Killen försörjde sin mamma och syster på sin lön så ett par skall gå hem till familjen med lite pengar på torsdag.

Rastlös som jag blir utav att ha det för bra, så fick vi en utmaning en dag. Vandrade upp till en topp på drygt 800 meter. Övriga besökare tog kabinbanan upp medan vi traskade på en väg. Ingen trafik upp då det är otroligt brant. På toppen finns ett matställe och vacker park.

Imorgon är det bara immigrationen, tullen och typ kustbevakningen vi skall klarera ut från. Marinan gjorde jag upp med idag medan Tompi småpysslade inför seglingen.

Så nästa blogg hoppas jag blir från Jamaica.

Over and out från bryggseglarna men snart äkta seglare!

Published by

6 thoughts on “Dominikanska Republiken – adiós – Hejdå

  1. I guess you are already landed again. I hope the weather is good. We are impressed by the energy level you produce with the new panels
    Fair winds Mirjam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *