Dominikanska Republiken – Litet missöde

Inget Jamacia ännu då ett litet missöde försenar oss. En av solpanelerna var crashad vid ankomst. Utredning pågår vems fel det är, antingen leveransen till Miami eller från Miami och hit. Många kockar då det är olika fraktbolag. Just nu letar man på video hur paketet såg ut i Miami. Är det sista frakten har vi chans få pengarna tillbaka annars så är det dyrare för oss att frakta tillbaka solpanelen till USA som krävs för återbetalning.

Var lite surt, vi var precis på väg hem efter en 2 dagars road trip och tyckte vi hade tajmat in det perfekt att hämta solpanelerna då vi hade bil.

Ingen idé gråta över spilld mjölk och vi tog beslutet några dagar senare att beställa en likadan solpanel till. Fick en bra deal med marinan och det känns skönt få allt på plats när vi har tid att vänta på leveransen. Så nu lämnar vi DR senast den 2 november.

Varit ute på en road trip upp till bergen, så vackert. Högsta punkten är Pico Duarte, 3087 meter. Betydligt kallare uppe i bergen.

Finns massa vattenfall här, så första dagen besökte vi några och vandrade i skogen. När man går i skogen och hör alla ljud är det magiskt. Låter högt och skall villigt erkänna jag inte vet vilka djurläten det är.

Hade nästan kunnat skriva en blogg enbart om trafiken här. Vi har varit på många platser runt om med livlig trafik, men här är vi båda så fascinerade hur det bara flyter på då inga trafikregler gäller. Man kör om på båda sidorna, kör mot trafiken, parkerar var man känner för det, kanske hälften stannar vid ett rödljus etcetera.

Vi hade ingenting bokat utan sa vi bara skulle köra mot bergen. Boendet hittade vi när vi fick wi-fi uppe i byn Jarabacoa. Var perfekt klimat där i den byn, varmt på dagarna och på nätterna 17 grader.

Väl hemma igen påbörjade vi monteringen utav solcellerna. Vi valde solpaneler med många BB (busbars) då dessa är mindre i storlek i förhållande till effekten. Solpanelerna i aktern har 10 BB och kan ta upp sol både från ovan och undersidan.

Återkommer med fakta hur mycket vi får in när sista panelen är på plats. Igår fick vi in drygt 200 A. Kylen drar 2,4A samt frysen drar 3,6A när dem går.

Igår hade vi storstädning och hittade då en död äcklig spindel under durken på toa. Vi behöver inte känns oss ensamma, ha ha.

Idag spritter det i kroppen, ut till havs – ut till havs. Lämnar vi här skall vi klarera ut och det finns inga bra platser i närheten att segla till. Kanske seglar vi ut till havs någon dag mot öst på morgonen så vi får vinden med oss när det brallar i på dagen sen. Är lugnt från midnatt till morgonen annars så blåser det på.

Vi får utnyttja tiden till att få ordning på blogg utskicken om det krånglar. Ledsen ni fick dubbla mejl, men ett steg i rätt riktning. Lisa satt och tragglade med mig 3 timmar en dag.

Har några riktigt roliga vandringar att göra och utflykter. Får passa på när vi är i väntans tider på solpanelen innan vi kastar loss för Jamacia.

Avslutar med en video över vår kommande seglats rutt.

Over and out från två som chillar!

Video över vår kommande rutt till Jamacia

Published by

One thought on “Dominikanska Republiken – Litet missöde

  1. Hi Annika,
    The landscap from DRep looks really beautiful. Maybe we will see it aswell. I think you got a new program for routing, looks good! Did youclimb up the Pico Duarte? What a montain, very impressive. Best results form the new solar panels. Greeting from La Palma! Mirjam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *