Dominikanska Republiken – Asta sjösatt och snart väntar nya äventyr

Efter flera om och men med marinan kom vi fram till att vid högvatten (0,9 meter) kunde vi sjösätta några dagar efter planerat. Vet inte hur mycket grundare det blivit efter orkanen. Hade bottenkänning men ingen fara. Lyckokänsla när vi väl låg i vattnet och allt hade gått bra.

I ärlighetens namn var dom två första nätterna ombord en plåga, hade över 30 grader nere i båten på nätterna. Våra fläktar gick för fullt men kändes som varma vindar bara. Blåste ingenting på dagarna heller men till sist kom brisen på dagarna och med det sjönk tempen.

Så jäkla mysigt åka och storhandla mat när vi väl låg i vattnet. Tar en stund i affären då man får översätta spanskan. En kille kom å hämtade mig från affären och han kunde lite lite engelska och jag lite lite spanska men vi pratade non-stop i närmare en timme. Smidigt och lite lyxigt att bara ringa å säga man behöver handla så hämtar dom en. Tror jag varit i affären 3 ggr nu och börjar känna mig hemma där.

Nu börjar vår lista på saker att fixa minska, dvs alla jobb som görs i samband med sjösättning börjar bli klart. Har en del krom kvar att polera men får göra det tidigt på morgonen, annars blir det för jäkla varmt. Sen är det ju alltid nya grejor på listan som fylls på.

Har beställt nya solceller ifrån USA, förhoppningsvis anländer dom nästa vecka. Fick luskat lite hur man får hit saker utan att bli ruinerad. 4 nya paneler anländer i 3 olika paket. Berättar mer om solcellerna när vi fått allt på plats.

Man skapar ett konto hos fraktbolaget, får en adress till Miami dit varorna skickas. Där ”klarerar” man digitalt in varorna så fraktas varorna till närmsta staden i DR där vi är. Där hämtar vi ut dom och betalar frakten och ev import.

I marinan är det några båtar som legat här länge, bl a flera med barn. Ungarna har superkul tillsammans och är från 3 år upp till 15. Flera skall börja röra sig nu efter orkansäsongen mot Karibien. Ingen som skall vårt håll. Imorgon är det en stor grillfest här. Trevligt folk här och många roliga historier har berättats.

Helt klart ett väldigt lätt liv i marinan när dom flesta jobben är avklarade. Igår åkte vi in till Puerto Plata med lokal bussen och inhandlade massa saker vi behövde. Fick nästan tag på allt, gick huller om buller i stan å var lite möra efter 22 000 steg. Åkt in flera gånger och hittar nu lite bättre. Finns inte typ ett Bauerhouse/Home Depot som har allt utan man får gå till en massa olika affärer.

Har försökt att komma i gång lite med träningen dagarna jag orkat, finns ett litet gym vid marinan. Tränat med några lokala som tittar och undrar vad ”tant” gör när hon hoppar och skuttar. Fått med mig Tompi en gång.

Tyvärr har jag inte med mig listan över allt vi gjort men Watermaker är klar så långt vi vill göra innan den skall startas upp. Membranet sätter vi i dagen innan vi lämnar marinan. Tog bort gamla Watermaker från toan och gjorde rent innan Tompi började montera ihop den nya. Är nya mått och delar för oss mot vår gamla Spectra.

Helt enkelt har vi det för jäkla gott, DR är ett härligt land. Har dock börjat kolla närmare på färdväg till Jamaica. Är väldigt oroligt och utan kontroll i Haiti nu, fruktansvärt. Varit pirater utanför kusten så vi kommer segla en längre lov från kusten, mer mot Bahamas och sen gå närmare Cuba. Visar färdväg vid nästa blogg, gjort en liten seglande båt som rutt på en video. Den 15:e november landar Lisa på Jamaica.

Ledsen om ni inte fått mejl när jag uppdaterat. Har nu bytt program och hoppas detta skall fungera bättre. Varit struligt och ont om tid för datorfixande. Fungerar det inte så får ni gå in då och då och se om jag uppdaterat sidan. Lisa skall hjälpa mig på Jamacia.

För jäkla kul när vi pratar i familjegruppen, vi dricker morgonkaffe, Lisa skall lägga sig och sova medan mitt på dagen för Emil. Vi har 15 timmars tidsskillnad mot Australien härifrån.

Det var bröllop här, trodde jag kunde smyga mig med. Var lite orolig för klädseln medan Tompi kommenterade att jag kanske stack ut med min vita hud. Tänk vad olika vi tänker.

Over and out från ett riktigt nice land!

Published by

14 thoughts on “Dominikanska Republiken – Asta sjösatt och snart väntar nya äventyr

 1. Härligt att komma igång o få läsa om era äventyr. Lycka till och ta en stor lov ut från Haiti.
  Kramar/
  Marie o Claes

 2. Ni är underbara. ♥️ Önskar er all lycka på seglingen till Jamaika ⚓️⛵️ Ta lång omväg från pirater o faror. Kul att Lisa kommer Vi hörs av Kramar från oss ‍‍♥️♥️♥️

 3. Det låter fantastisk och ni är ju vana nu och otroligt duktiga på det mesta! Önskar er lycka till på seglingen till Jamaica!
  Segla lugnt⛵️☀️!
  Hälsa Lisa!

 4. Hi Asta Crew,
  good to hear about the watering. Look like you are ready for take off. How is your spanish, did you study in Sweden? I am following your blog and make notes from it (mainly about the caribian), there are already 4 pages full and I am not ready yet. Thanks for the informative and well writtten blog.
  We have one week to go, so a lot of work in Vienna, and of course a lot of goodbys…
  Fair winds Mirjam

  1. Hi, Nice to hear
   Good luck with all the stuff you Will bring to Spain.
   I guess you Will be in the hard for a while before launching.
   You will love it in Caribian.
   Buy parts in Europe, cheaper and easier to find.
   Our Spanish is not good, just trying, don’t study in Sweden
   Have a good flight!
   Hugs to you

 5. Hej på er!
  Så roligt att läsa om allt ni redan upplevt 🙂
  Ha det nu så bra på resan så hörs vi vidare!
  Kramar Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *