Dominikanska Republiken – Ocean World Marina

Området där Asta ligger klarade orkanen Fiona bra. Hörde från några som var här att vinden var ca 50 knop medan dom östra delarna hade betydligt högre styrkor och regn.

Vårt problem just nu är att Fiona ändrade djupet där vi sjösätter, sjösättningen som är planerat till måndag är väldigt osäker. Dykare skall komma under dagen (igen). Får besked senare i eftermiddag hur läget är och när man kan börja muddra.

I-landsbekymmer om sjösättning då man sett hur orkanerna härjat och många blivit utan hem. Man är inte stor när naturen sätter den sidan till.

För övrigt har vi det finfint fast jag svär som en borstbindare över alla kryp som biter mig, ni vill inte ens veta hur min rump ser ut. Tompi är lite lugnare i sin framtoning men som tur är finns ingen som kan svenska här och förstår mig, ha ha.

Flygningen ner var superbra, ett kort stopp i Frankfurt innan vi hoppade på ett direktflyg till DR. Emil körde oss halv 4 på morgonen till Landvetter. Fortfarande lika tråkigt att säga hejdå.

Packningen kom med och väl framme ville tullen gå igenom 3 av våra 4 bagar. Dom var snälla och frågade vad olika saker kostade och Tompi sa hela tiden runt 20 USD. Både vi och allt kom igenom utan några extra avgifter, lättnad.

Tog en taxi till marinan och var framme strax före skymningen. Skyndade oss till båten för att hämta lite kläder och toalettsaker.

Nått vi gjort nu är att hyra en liten lägenhet vid marinan, med kylskåp, micro och AC. Alltid bott i båten tidigare på land men med tanke på alla bugs och bröten i båten så är detta en hit, kostar 35 USD per natt. Tror vi är mycket mer effektiva på dagarna och sen på kvällen bara låsa båten och gå och ta en go kall dusch i lägenheten.

Personalen hjälper oss beställa inhemsk mat till oss dagligen, som levereras. Bra mat och billigt. Kaffe och kex på morgonen som vanligt strax efter kl 6, bästa stunden på dygnet.

Tompi fixar allt jobb inne i båten och jag ute. Fast stackarn åkte på att bottenmåla båten. Fru Svensson ojjade sig så över alla kryp under båten att Herr Svensson sa okey jag målar.

När jag täckte av gummibåten kom en stor ödla ut, ca 25 cm, totalt ofarlig men den ville bo kvar ombord och kände att en ödla som kryper på mig på nätterna inte var så trevligt. Den kom till sist ner på marken och sprang i väg. En kackerlacka hittade vi levande i sittbrunnen och lite myror. Förhoppningsvis inga husdjur inne i båten.

När vi var här i maj fick vi av en tillfällighet tag i en firma som sålde bottenfärg inne i Puerto Plata. Tog kontakt med dom och åkte in för att hämta färgen med lokalbussen. Killen jämte mig på bussen hade en stor machetes och skulle förmodligen till sitt jobb.

Tompi har ett stort projekt framför sig med nya Watermaker då nya inte har samma mått som den vi hade innan.

Håll tummarna vi kan sjösätta snart.

Over and out från 2 kliande landkrabbor!

Published by

2 thoughts on “Dominikanska Republiken – Ocean World Marina

 1. Hi Asta-Crew, good to hear that you are already back home on Asta. We are going end of october to our boat and make her ready for the season. This year we want to go on, maybe westwards. I follow your progress, since Markus will also install a new watermaker for the next years. We bought a lot of new stuff, but have to wait for our rudder which has been brocken by the marina. Well, all will work out in a way it should.
  By the way: nice appartement! Big hug Mirjam

  1. Good to her from you and your plans.
   Sorry about the rudder.
   We have throw away our old water maker now and start install the new one. I will let you know.
   It’s really nice to be back and much better when we are in the water soon.
   Big hug to you

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *