ASTA klarade orkanen Fiona

På fredag sätter vi oss på planet till Dominikanska Republiken.

Var lite nervöst när orkanen Fiona passerade DR i måndags. Fick glada nyheter på tisdagen att Asta hade klarat sig. Bergen hade skyddat bra denna del. Tyvärr råkade Puerto Rico och vissa delar av DR riktigt illa ut. Naturens krafter är mäktiga.

Vatten och el slogs ut vid marinan men är nu åter. Vissa delar av DR, främst östra delen, ligger under vatten och vatten och el saknas. Vi får hålla extra koll ett tag till på vindarna, orkansäsongen slutar officiellt 30 november.

Ni vill inte se oss på fredag morgon kl 4 när vi lastar in oss och allt vårt bagage, 4 x 23 kg plus väldigt tunga handbagage. Köpt en ny Watermaker här i Sverige som vi skall få ner, 45 kg, varav några 110 cm rör. Det blev en MAB som gör 60–80 liter i timmen. Drar ju betydligt mer ström än vår gamla Spectra som gjorde ca 25 liter per timme, men med nya solceller och lithium batterierna tror vi oss klara el åtgången. Tror Tompi vill börja installera den direkt men det får bli när vi väl kommit i vattnet. Blev nästan lika dyrt med reservdelar till gamla Watermaker med tanke på kronans värde och importskatten till DR.

Känns nästan lite overkligt man skall ner till båtlivet igen, våra 4 månader här i Sverige har rusat förbi. I stora drag har vi träffat familj och vänner, byggt altan, jobbat lite i skolan, fixat hus, och hängt med Ludde. Förra veckan åkte Ludde tillbaka till sin bonusfamilj, superglad och det värmer våra hjärtan han trivs så bra och hoppar så glatt in i bilen…….han vinkar inte ens hejdå, ha ha.

Svensk sommar är fantastisk med ljuset och naturen. Gått mycket i Gunnebo skogen och runt sjöarna här.

Glömde ju skriva sist när vi bordade planet från DR till Göteborg, kom dom och hämtade oss när vi skulle hoppa på planet. Fick följa med dom och plocka upp en av våra bagar. Har med oss delar av toan hem för omkromning, kommer kissa flott framöver, ha ha. Har en gammal Blake toa som är superbra men som inte var så fin längre. Den kommer bli som ny tror jag.

Lisa stack till Australien i början av juli. Är utbytesstudent en termin, juli — november, så den 15:e november skall vi mötas på Jamacia. Det är vår första plan för denna säsong.

Om 2 dygn är vi nästan framme nu, jippi. Känts så avlägset men plötsligt är man där. Måste säga det är underbart med barnen i skolan och deras kommentarer och syn på saker. Hörde jag såg gammal ut och måste erkänna det stämmer. Åkte på covid för ett tag sen och jäklar vad slitna vi varit efteråt.

Nått jag är besviken på är att gula kantareller har det varit ont om. Jag letar och letar och kommer hem med tom korg. Tog med vår hyresgäst Loay ut en dag för att plocka blåbär. Verkligen varit ett blåbärsår, mums.

Nu skall vi se om utskicken fungerar som vanligt eller om något krånglar. Vi testar och ser.

På återseende från Puerto Plata med omnejd!

Published by

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *