Bahamas – cambridge cay

Vi har det så härligt, upptäcker så vackra platser både på land och under ytan med barnen. Haft en magisk vecka hittills.

Barnen kom sent på söndagskvällen, vi plockade upp dom vid en sjö ramp med ljusfacklan i högsta hugg. Barnen kallar numera mig Gandalf. Blev lite nattamat och litet kalas för Lisa som fyllde 25 år den dagen. Vid midnatt stöp barnen i säng.

Hade sådan tur att vindarna var lätta och i rätt riktning för seglatsen söderut till Exumas Land and Sea National Park på måndagsmorgonen. Skulle över en grund passage, yellow bank med korallhuvud. Var perfekta förhållanden att lämna Nassau och seglatsen slutade på 43 sjömil.

Här vid Normans Cay ligger ett flygplansvrak från Pablo Escobar tiden. Planet användes för att smuggla hans knark. Finns en serie på Netflix om honom. Inväntade det skulle bli slack så på förmiddagen utforskade vi ön och sen blev det snorkling på vraket. Ankrade med dingen vid vraket. Var supercoolt, i början av 80-talet störtade planet.

Efter snorklingen blev det lite fika innan vi satte kurs mot Shroud Cay, mangrove ön. Obebodd ö med en mangrovekanal som man kör in i från väst och kommer ut i öst med dingen.

Dagen därpå tog vi dingen och puttrade i väg. Vi kan inte plana med oss alla 4 i så vi hinner se oss omkring ordentligt, ha ha.

Var supervackert och sådan skillnad det var på vindstyrkan på ostsidan. Blåste på rätt bra under 2 dagar, var lite si o så med djupsömnen. Ankaret satt fast var mer vågorna som gungade oss lite huller och buller.

På torsdagen gick vi för motor mot vinden 19 sjömil. Hela båten blev genom salt utav vågorna. Lite läskigt kryssa i dessa grunda vatten. Kom fram till en magisk plats, Warrerick Wells Cay.

Kom in precis på lågvattnet och djupmätaren visade 2, 3 meter vid inloppet och sen var det moorings med båtar man skulle passera. Hade inte bokat någon mooring men fick en som tur var. Ankring förbjuden på detta ställe. Var som en annan värld, en av dom läckraste platserna vi besökt.

Snorkling på flera ställen runt och det var här vi såg haj för första gången. Jag låg i och tvättade håret när jag hör Emil säga, en haj mamma. Jag tror han skojar och fortsätter tvagningen. Sen säger han lite barskare en haj, då fattar jag och flyger mot stegen. Emil var inte långt efter. Var en nurse shark, ofarlig men ändå läskigt. Fick förhöjd puls när en stor ray kom svepande mot oss när vi snorklade, så stora och graciösa dom är när dom kommer svepandes. Svårt säga hur stora dom är men gigantiska under vattenytan.

Efter 2 nätter i ”paradiset” drog vi vidare söderut mot Staniel Cay (20 sjömil). En bebodd ö där det finns en liten hamn, liten mataffär och lite liv. Nu är vi söder om nationalparken. Ankrade utanför The pig beach. Tog dingen in till stranden och hälsade på grisarna. Dom blev jätteglada och kom springandes mot oss.

I lördags hade vi 28-årig bröllopsdag………..bättre dag kunde vi inte fått.

Efter beachen drog vi in till Staniel Cay med dingen. Där träffade vi på Bella Luna. Gjorde lite shopping av mat och tog en drink i baren. Supermysig kväll. Båten med mat kommer bara en gång per vecka till ön, lyckliga oss hade den kommit dagen före så vi fick tag på lite färska grönsaker.

Får sluta här då dagens äventyr inte hinns med nu. Dags för en omgång fyra mannarsvist.

Over and out från en lycklig Asta besättning!

Published by

4 thoughts on “Bahamas – cambridge cay

  1. Vad härligt och drömlikt det ser ut och vilken lycka med familjen samlad.
    GRATTIS på bröllopsdag ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.