Bahamas – Berry Island

Vi har haft en av våra värsta seglingar hittills i detta paradis. Monstervågor i sidan som var som stora berg och bara sköljde över Asta konstant. Vind framifrån mellan 25–30 knop………….vi var glada när vi nådde Berry Island efter 70 sjömil.

Jag blev riktigt sjösjuk, även Tompi kände av det. Autopiloten la av, så vi fick hand styra. Fick in saltvatten precis överallt och tyvärr upptäckte vi en läcka från någon av vantinfästningarna eller infästningen för skotskenan. Droppade ner i bokshyllan-soffan. Var konstig sjö, korta vågor.

Har blåst mycket överhuvudtaget här det sista. Vi blev kvar en vecka till på Grand Bahama, bara sydliga vindar och till helgen vred vinden på natten till nordliga med vindbyar 30–40 knop. Temperaturen sjönk drastiskt till 18 grader och vi frös.

Abaco var för grunt för oss, hade fått vara stilltje på många ställen och högvatten för att vi skulle ta oss fram. Men vi hade det superhärligt vid bryggan och gjorde cykel utflykter, smågrejade med båten och tränade.

Ricky har lärt oss lite mer om tillagning av fisk. Skulle fiskat på vägen till Berry Island men var inte läge för det. Skall testa framöver så fort vi kan och släpa linan efter båten eller försöka oss på att fånga fisk med vårt spjut. Fick så otroligt god fisk utav Ricky………….vill också kunna tillaga fisk på detta sätt.

Dagen innan vi seglade i väg kom Toby och Marianne ner för att säga hejdå och hade med en go kaka till överseglingen. Den var otroligt uppskattad. Fick äta som en häst dagen efter vår segling för att få upp balansen i kroppen igen. Jäkligt synd vi inte hade riggat vår gopro kamera på däck så ni kunde fått hänga med. Men vi hade inte räknat med sådana vindar eller vågor. Visste det skulle bli lite halv jobbigt men inte så som det blev.

När vi kom hit ankrade vi utanför hamnen på västsidan. Låg där i 2 nätter och igår flyttade vi oss till andra sidan (19 sjömil) för att undkomma sydliga vindar. Blev en seglats förbi kryssningsfartyg som gick in till sina egna öar dom har här. Olika rederier har sina egna öar där dom lägger till på dagen och gästerna solar och badar.

Denna plats är sagolik, flera kilometer med underbar strand. Nackdelen är att dyningen kommer in så vi har rullat omkring i natt. Skall gå lite mer söderut i eftermiddag till en ö där det finns ett blue hole på en ö i närheten. Vädret är svajigt med mycket vind och svårt hitta bra platser i detta område. Från mitten av april –juni är det tydligen perfekta vindar.

Nu är det drygt en vecka kvar till kidsen kommer ner. Skall bli så mysigt att ha dom ombord och utforska Exuma.

Nu sitter vi på en beach bar och lapar kaffe och ätit en riktigt god tonfiskmacka. Träffade på ett amerikanskt par här och killen var svensk men bosatt i Usa sen många år.

Over and out och var rädda om er!

Här sitter vi, Tompi kollar reservdelar till watermakern och jag bloggar

Published by

4 thoughts on “Bahamas – Berry Island

 1. Härlig läsning som vanligt!! Och man märker först läckorna när skiten är över en… Ni löser det. Ni brukar fixa allt. Ett bra team är ni!! Uppskattar er segling utanför den vanliga ”traden”. ✊❤️

  1. Bra testa på ibland och upptäcka lite mer saker till ”to do” listan. Man glömmer snabbt allt det ”jobbiga” när man ligger lugnt för ankare och sköldpaddorna o rockorna simmar runt båten.
   Kramar

 2. Så roligt att få följa med på resan. Så fina bilder, o härligt att se de fina stränderna. Man blir sugen på sol o värme. Har vaknat upp till frostiga bryggor men det är sol. ❤

  1. Vårsolen är den bästa………hela sommaren ligger framför❤️
   Är helt underbart här men svårt hitta bra skydd mot vinden, lättare söderut.
   Njut av helgen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.