Hejdå USA

Om några timmar kastar vi loss och sätter kurs mot Bahamas.

Vi klarerade in 1 februari 2020 i Puerto Rico och har befunnit oss i USA sen dess med lite mellanspel i Kanada och Frankrike samt lite påhälsningar i Sverige. Men nu är det dags att röra sig vidare som vår ”idé” var 2020.

För att få segla in till Bahamas måste man först fylla i digitalt massa frågor för att få ett Health Travel Visa för varje person ombord, kostnad 50 USD per person. Därefter är det dags att fylla i för att få ett cruising permit, kostnad 300 USD. Allt är klart och bara betalningen av cruising permit kvarstår. Bahamas vill på sikt vara helt pappersfria och allt sköts digitalt.

Lite orolig över tullen när vi kommer fram då båten är bra fylld med mat och dryck, hmmmmm.

Utforskat omgivningar under veckan och konstaterar att en dryg halvtimmes promenad gör en enorm skillnad på omgivningarna. En dag skulle jag tvätta och hittade en laundry en bit bort. Hade med mig kärran så inga problem. Jag var nog den enda där som inte var påverkad av alkohol eller droger. Man blir ledsen när man ser hur tufft och ruffigt många har det och en bit bort äts det gåslever.

Vi seglade aldrig ner till Fort Lauderdale utan låg kvar i Palm Beach. Flyttade oss lite längre in bara så vi fick närmare till dinge docken. Har flanerat runt en massa och guidat nära o kära i omgivningarna. Finns en asfalterad stig längs med hela vattnet som är 5 km lång. Helt underbar, allt är så fint skött och välvårdat med underbara blommor och träd. Stor eloge till alla som klipper gräsmattorna med sax typ och måttband.

Tompi har små fixat med båten när jag har varit ute på vift om han inte varit med. Lite småsaker som behövdes fixas. Vi har nu skrotat vårt bord i sittbrunnen och gör nu om vårt ”fina” bord som man behövt ta upp tidigare och gör det som standardbord. Fick tag i ett ben igår men körde med dammsugarstången innan.

Igår gick vi en massa och tog buss en bit för att komma till stället där man testar sig. Tycker om att åka buss och se ”verkligheten”. Köpte ben till bordet, några gåvor att ha med ombord, typ papper o pennor, ritblock, tandborstar och tandkräm osv. Seglar vi till Kuba kan säkert dessa gåvor var lite uppskattade.

Helt otroligt här i USA, vi har fått 3 doser av Moderna samt igår testade vi oss gratis. Provsvaren mejlades till oss.

Nu börjar det bli dags att förbereda det sista och snart kasta loss.

I torsdags var det tuffa nyheter man vaknade upp till 😢

Over and out, Peace and Love ❤

Published by

2 thoughts on “Hejdå USA

    1. We are in Bahamas, so lovely here.
      The gulfstream is strong, our course over the stream was not straight, ha ha.
      All the best to you

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.