USA – Palm Beach, Florida

Äntligen härlig värme, täckena är nerpackade och ett minne blott sen några dagar. Frös dock som en hund i natt, ha ha.

Låg kvar i Stuart och lät den värsta vinden passera. På måndagen fyllde vi på vårt reservdelslager och på tisdagen var det vinscharnas tur att servas. Nu är alla 7 vinscharna servade.

På onsdagen kom ”globetrottern” i mig fram och ville gärna vidare. Tompi är exemplarisk på att varva ner och vänta ut busväder och sysselsätta sig med något annat. Kändes dock okey att lämna Stuart på onsdagen runt lunch och gå ICW (kanalen) söderut. Var vissa partier som var stora sjöar med massa ström men det funkade fint. En bro som skulle öppna för oss, men var cool lugnt då inga andra båtar var ute. Kan vara trixigt att ligga still när det är många båtar på liten plats med strömmen och vinden när man väntar på broöppning.

Torsdagens ord var ungefär ååååå, kolla där, sådant hus eller åååå, kolla båten. Passerade Jupiter och ner mot West Palm Beach låg alla dessa kåkar och båtar, stora som attans.

Var kul ha sett alla dess kåkar men blir lite detsamma efter ett tag. Var skönt komma fram till West Palm Beach på eftermiddagen. Bella Luna låg och väntade in ett väderfönster över till Bahamas, kom ett perfekt fönster på fredagen för dom.

Fick lite info om staden och tips var man antigen testar sig. Stora lyxyachter passerar med lots ut. Ankrat precis utanför en hamn med bara stora yachter som ligger på rad.

På fredagen hjälpte vi Bella Luna sätta på storseglet och sa hejdå. Kort stund senare kom ett samtal att deras ankare satt helt fast. Är mycket ström här så man åker 180 grader dygnet runt. Åkte tillbaka och försökte hjälpa till med vår dinge men satt som berget. Vi har i vår båt en grej som man sänker ner på kättingen och låter den glida ner mot ankaret och dra upp ankaret baklänges om man sätter sig fast. Aldrig behövt använda den, men gott ha den med sig om olyckan är framme. Boat US kom och hjälpte dra loss ankaret. Mycket skit på botten.

Vi åkte sen och tvättade, bunkrade mat (igen) och köpte nya fiskeprylar då våra gamla försvann i St Augustine.

Är kul ha sett allt detta men nu längtar vi efter ”vanligt” båtliv och inte all lyx och flärd. Försöker hitta ett väderfönster över till Bahamas. Vind, golfström skall passeras och antigen test får inte vara äldre än 72 timmar när vi anländer till Bahamas samt så måste våra ansökningar vara godkända och det blir dom inte förrän vi bifogat våra negativa svar. Just nu ser det ut som om söndagen kan funka, men på måndagen kommer massa vind och vi måste hitta en plats att söka skydd på.

Just nu ser det ut som om vi seglar till Grand Bahamas och klarerar in och sen lägger vi oss hos Mats vän, Toby, några dagar. Återkommer om detta. Seglar söderut imorgon ner till Fort Lauderdale, får snika kusten då golfströmmen möter oss. Skall vara östliga vindar så det funkar.

Idag satte vi förresten i gång vår watermaker. Bästa kolla allt funkar innan vi lämnar. Fyllde upp i Brunswick och 700 liter räcker länge ombord.

Varit superbra med allmän dinge dock här. Dieseln kostar nästan 2 USD mer per gallon här än i Stuart såg vi idag när vi tankade dingen. I Sturt låg den på 3,49 per gallon.

Vi är så nöjda när vi kan ta morgonkaffet ute i sittbrunnen utan att frysa, det är lycka för oss.

Nu är nästa uppdrag hitta ett ställe i Fort Lauderdale där vi kan tajma in antigen testen med ett bra väderfönster.

Over and out från flådiga Palm Beach!

Published by

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.