Georgia – Hejdå Brunswick

Imorgon kastar vi loss och sätter kurs mot Florida, jippi.

Veckan har rusat förbi, massa jobb på dagarna, och lite middagar på kvällarna här eller i Bella Luna. Fick en kväll testa något nytt, Rapini, typ en sallad med broccolihuvud i, stekt i olja o massa vitlök. Lite bitter smak, passade jättebra ihop med stekta räkor. Kul laga mat ihop och få nya tips.

Sista möglet är borta vad vi vet och sett. Så jäkla skönt, men blivit lite ”ärrade” och håller stenkoll på luftfuktigheten. Lär nog göra det framöver också. Osäkra om vi får stuvat med oss avfuktaren. Kör den en natt till då vi skall få -4 till natten.

Varit guld värt att ha tillgång till bil här (Claude), fått köpt det mesta vi behövt. En kväll åkte Tompi på ett nattjobb. Skulle fylla på freon till frysen, fick ta det väldigt varsamt så kl 4 på natten var han klar. Men nu brummar frysen så fint, peppar peppar.

Längtar till att sitta i sittbrunnen och äta middag och morgonfikat i sittbrunnen när solen går upp. Helt klart vill vi till varmare breddgrader. Just nu har vi 15 m/s i medel och några plusgrader. Väntar gärna en stund till med att gå ut och tvätta av båten. Har kvar överbyggnaden att tvätta rent. Hela båten är full med fågelskit. Många fåglar här som skvätter.

Har försökt så gott det går att tvätta skrovet. Höll på med detta en dag och var bra mör på kvällen sen. Blivit en riktig soffpotatis. Skall bli skönt komma i väg och få in lite rutiner med träning igen i lite varmare väder. T.o.m. Tompi längtar till lite träningsrutiner.

Igår fick vi klart insidan. Jäklar vad skönt det var. Hela båten har varit en ”katastrof”, så i morse njöt vi av rena ytor.

Ändrat försäkringen så den nu även gäller Florida. Lägger till område för område då vi ännu inte har spikat rutten närmsta halvåret. Vete fasiken om vi behåller försäkringen när vi seglar ut i Stilla Havet om premien rusar i höjden. Men det får vi ta ställning till då.

Hörde om stormen Malik som drar över Sverige ikväll. Man har respekt för dessa styrkor. Vi konstaterade igår att vår dotter är tokig, gav sig ut i skogen med sitt tält. Köpt nytt tält och vintersovsäck och ville testa. Konstigt nog fick hon inte med någon kompis, ha ha. Halv 3 i natt gav hon upp då det var -28 grader och hon frös om fötterna. Var superglad när hon ringde oss på vägen hem till Kiruna och så nöjd med utrustningen och det var sådant vackert norrsken.

Over and out från två taggade att segla söderut!

Varje eftermiddag kommer delfiner och hälsar på

Published by

2 thoughts on “Georgia – Hejdå Brunswick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.