Hejdå Sverige

På onsdag hoppar vi på planet och åker hem till Asta🤩

Laddat batterierna och redo att sanera bort svartmöglet. Var slitna sista veckan och lite less när vi upptäckte att möglet angripit taket. Skönt avbrott med julfirande i Sverige och så mysigt träffa alla. Inte hunnit med att träffa alla men vi kommer till Sverige till sommaren igen.

Känns lite oroligt ha avfuktaren brummande och ingen tillsyn. Ställde in den skulle hålla 50% luftfuktighet. Även köpt med en ozongenerator vi skall köra. Nu jäklar skall allt försvinna efter sanering och ozongeneratorn. Sista dryga månaden när vi seglade har möglet blommat ut.

Har plats i hamnen tom 30 januari, sen kastar vi loss och om vi behöver mer arbetstid seglar vi ner till Stuart i Florida och ankrar. Fått tips från kompisar man ligger bra där och att det finns en dingy dock där vi kan lägga dingen när vi skall iland. Förstått det inte är så lätt komma iland i Florida då det inte är så många dingy dockar för oss som ankrar.

Vi har köpt med oss en massa saker till Asta, elektroniksaker. Får ha med 23 kg vardera så hoppas allt ryms utan vi behöver checka in någon extra väska.

Imorgon skall vi börja packa och stämma av så vi får med oss allt. Inte utan att man längtar rejält. Vädret ligger runt 16 grader på dagarna och på nätterna kryper det ner mot 2 grader.

Lisa åkte upp till Luleå i veckan, idag hade hon -23 grader, brrrr. Den 14:e januari flyttar hon till Kiruna för fortsatta studier. Emil är avis när han ser snöfotona Lisa skickar. Tompi var mer åt det kalla hållet förut men tycker mer o mer om värmen.

Hoppas utskicken skall fungera nu, fick hjälp av Lisa och gjorde lite ändringar. Men man lär sig mer o mer när saker krånglar.

Over and out och 2022 tror vi på!

Published by

4 thoughts on “Hejdå Sverige

  1. God fortsättning på er ❤️
    Det blir spännande efter att allt skitgöra är gjort så far ni ut på nya äventyr
    Hoppas nu att ni får er med allt
    Kramar från mig o Mats ❤️❤️❤️

  2. Have a good travel to your home! I am sure you find a solution for the problem, you always do! This is what sailors are, people who know how to help themselves out of a tricky situation. Big hug Mirjam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *