USA – Annapolis, Maryland

Vi är i väg med shottar i våra kroppar 😍

Sammy hämtade oss punktligt och körde oss till platsen där vi fick våra doser. Lika bra arrangemang denna gång. Helt kostnadsfritt och snabbt. Stort tack USA för vår vaccinering, vi bockar o bugar ödmjukast.

Blev mycket adjö där på onsdagsmorgonen med marinan och Sammy. Kommer definitivt ha kontakt med dom även när vi lämnat. Blev avvinkade vid bryggan när vi puttrade ut runt lunchtid.

Var riktigt spännande att glida ut i rännan och ut på havet. Strålande sol och lite vind, perfekt för inställning av instrument. Efter allt var fixat hissade vi segel och gled sakta norrut mot Reedville. Nya vinddisplayen är jag inte helt nöjd med men annars så sitter nog det mesta. Mycket nytt att lära med nya instrument.

Man är lite rostig när man haft så långt uppehåll i början. Som tur är ramlar polletten ner rätt snabbt. Fick en fin start, spirade segel, sol och platt vatten. Gled in i floden en liten bit och ankrade. Så mysigt och snabbt var det mat på grillen. Där började 2 dagar med hög feber och usch mående. På torsdagen kom jag inte ut till sittbrunnen ens. Tydligen vanligt efter dos 2, men många mår finfint också. Men nu är vi vaccinerade och vill man bli fin får man lida pin malde runt i huvudet.

På fredagen var det lite bättre, bytte sängkläder och duschade. Oj, så fräscha vi kände oss direkt. Får ju ont i kroppen och ligga stilla. Tog en liten dingetur in till glasskiosken i Reedville och strosade sakta runt. Sådan mysig liten sommarby.

På fredagskvällen och natten skulle det bli mycket blåst, började på em. lite stillsamt men blev snabbt mer o mer. Kunde inte släppa ut mer kätting då vi kom för nära ett grund. Ankrade om i 35 knop, fick på en tyngd och lade ut drygt 60 meter kätting. Då kunde vi sova gott sen. Medel var 13 m/s och 20 m/s i byarna på natten.

På lördagen skulle det mojna på fm, så vid 10-snåret tänkte vi det var okey. Blev en skumpig, blöt seglats med vinden in från 40 grader. När vi seglade förbi floden Potomac (floden som går till Washington DC) var havet upp och ner. Ström och vind rörde till det rejält i havet. Men var kul, rollerna var snabbt på plats. Jag ute och Tompi inne i båten.

Var i Solomons förra året och hade blivit rekommenderade godaste pizzan ever där på ett cafe av en kille i Deltaville. Men vindarna såg bra ut, så vi kastade loss efter en lugn morgon med telefonsamtal med Sverige. Helt annorlunda dag, spirade segel på ett platt hav. Älskar detta att du aldrig vet hur dagen blir, kaos och upp o ner ena dagen och nästa dag som en smekmånad.

Gled sakta norrut mot Annapolis. Vinden kom och gick men var supermysigt. Lugnet infann sig och höll koll på alla glada fiskare som var ute på söndagen. Fiske är stort här, många små båtar ute och fiskar.

Är en stor båt stad, Annapolis. Vimlar av båtar, mysiga hus vid vattnet och själva staden är riktigt fin. Var här förra sommaren. Svårt hitta en plats i floden med svängrum då merparten ligger för boj eller brygga. Hittade en fin plats långt in i Spa Creek. Blev BBQ igen och massa småprat ute i sittbrunnen till sena natten.

På måndagen var det grått och skulle bli regn på em. Tog med oss regnkläder och gav oss ut för att turista, leta rätt på en riggverkstad och rådfråga om vårt kickfäste. Riggverkstaden var ytterst hjälpsamma och gav oss lite tips och ideér. Var väldigt glada när vi gick därifrån. Efter detta blev det ett besök i city med glassinköp.

Oj så var denna dag till ända igen. Dagarna bara rinner i väg. Har kontakt med företaget som skall galva om vår kätting. Blir en segling till Baltimore imorgon.

Fåglarna här är inte blyga. Vaknade av en duns i morse då ankorna hade möte på vår båt. När vi kom hem till båten i em. satt en stor typ gås på biminin. Roligt med alla djur. Avslutar med lite fågelfoton.

Under fliken Här är vi försöker jag uppdatera när vi kommer till en ny plats med en röd prick på kartan. På Marinetraffic ser ni när vi är ute och seglar. Satelliten är inte i gång nu när vi är jämte land.

Hoppas ni alla snart får era sprutor och livet kan återgå till den lite mer ” ny normala” tillvaron.

Over and out från BBQ båten !

Published by

2 thoughts on “USA – Annapolis, Maryland

 1. It’s so good to see you both aktiv and smiling. I like the foto with Anika on the ruder the most, one really can see her pleasure
  I wish you a wonderful time sailing and living on board. The best ways to travel, at least for me. Big hug Mirjam

  1. Thanks
   I agree, sailing is the best way to travel.
   You never know How you day Will be.
   Take care and stay safe ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *