Bye Bye Deltaville

Lite pirrigt i magen att äntligen få kasta loss, trodde vi. På tisdagen kom det in ett rejält oväder då våra 25 grader mötte kallfronten blev det ett jäkla åskväder här med massa blåst. Allt vatten rann ut i bukten, så när det var högvatten här kom vi inte ens upp i lågvattennivån. Vindens krafter starkare än månens.

Onsdag morgon var vi beredda kl 7. Fick pressat oss ut ur platsen och kom 20 meter sen var det tvärstopp. Bara plöja sig tillbaka till bryggan…………så snopet. Är mjuk lera så ingen fara men attans trist.

Detta fenomen inträffar ju även i Sverige men man kanske inte tänker på det. Hållit koll hela veckan på nivån och igår började vattnet stiga igen. Var lite inne på att sticka i väg idag just för att vara säkra på att vi kommer i väg. Men vädret ser bra ut så vi sticker på onsdag efter vår andra dos. Vaccination kl. 10:10 och kl.12:30 är det högvatten, så detta satsar vi på nu.

Brallade i rejält på natten så 2 båtar slet sig härinne i marinan. Upptäckte vår grannbåt var på väg mot oss. Fick tightat upp henne och ingen skada uppkom. Vädret är verkligen skiftande, på tisdagen 25 grader och onsdag morgon 1 grad.

Tompi är ju mycket coolare och anpassar sig medan jag blir rastlös och vill i väg bara. En dag satte han sig och sydde medan jag tvättade båten i frustation, ha ha.

Testat våra batterier och hittills är vi supernöjda. Följer kurvor och diagram noggrant.

Vår ”orm man” Peter och Theresa tog upp sin båt i veckan och åkte hem till Vermont i ett halvår nu för att jobba. Dom har en kompis i Canada som är kustbevakare. Gränsen ser verkligen total stängd ut för oss och alla andra. Har kontakt med myndigheterna och varje delstat i Canada har sina egna regler och förordningar gällande covid. Vi kan segla Nordvästpassagen men får inte gå iland någonstans. Det känns ju inget kul. Men vi lever på hoppet ännu och förbereder oss och Asta.

När vi förstod vi var fast ringde vi vår taxipolis, Sammy. Han körde oss ner till Norfolk på torsdagen och vi besökte CBP. Fick ett nytt Cruising Permit för Asta på ett år. Är inte självklart dom utfärdar ett nytt just nu men var inga problem då vi hade ett gammalt som löpte ut 1 februari och vi varit ute ur USA. Stor lycka o lättnad när vi gick ut därifrån.

Vår taxikille är verkligen snäll, han guidar oss och berättar om bygden. Nu stannade han till på tillbaka vägen i hans favo butik, Popcorn i alla dess smaker. Popcornen vi köpte betalade han………..dyr är han inte heller i sin taxa. På onsdag kommer han och hämtar oss igen för sprutan.

Hänger ju en del på kontoret och lär mig en massa. Tammy och jag kommer väldigt bra överens och jag får en massa bra tips. På lördagen var jag rastlös men hade fått vetskap om flera loppmarknader och garage sales. Gjorde en liten turné och hade en jättetrevlig eftermiddag. Hittade massa fina trämöbler och serviser………blev inga stora saker men pussel kom jag ut med. Bra till ”tråkiga” dagar. Tompi pysslar i båten och bara myser. På söndagen fick jag med mig T på en typ drive in gudstjänst vid havet. Aldrig varit på en gudstjänst i USA. Ny erfarenhet och intressant se hur många lever här. På min to do lista finns en äkta bullrig och glad gospelgudstjänst.

Våra hjärtan gråter för befolkningen på St Vincent där vulkanen sprutar ut. På den vulkantoppen satt vi för drygt 1 år sen. Personerna på ön vi mötte var fantastiska. Många som hade det väldigt knapert. Nu är deras hem helt fördärvade av all aska. Jordens krafter är mäktiga.

Nu hoppas jag verkligen nästa blogg kommer norrut. Har blivit en sambandscentral här för vattenståndet. Fick undsätta några i lördags som körde fast på väg in.

Lisa är ju klok och mailade till wildlife om vår orm. Dom trodde det var en Eastern rat snake, dom är duktiga klättrare och simmare och ofarliga, pust va skönt.

Over and out från landkrabborna!

Published by

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *