Deltaville USA

Batteribytet kom i skymundan då vi fick oväntat besök.

Video om en snyltare som bott hos oss 😝

Vi kämpar på och inom några dagar är vi ute till havs tror jag. Dock osäker på om Tompi är lika sugen, han älskar verkligen lugnet här……….livrädd nått hus på udden skall säljas, Mr T kommer vara förste spekulant 😉.

Batteribytet tog många dagar. Nu kommer lite i fakta. Läst och googlat så mycket under veckan. Fas 1 var sätta dit en ny regulator, Balmar 612 Dual. Funkade men däremot inte med våra generatorer. Vi har 2 st. Hitachi 80 A generatorer. Vi (Tompi) fick byta polaritet på fältspänningen på våra generatorer. En pärs då vi inte visste om det skulle funka eller generatorerna skulle paja. Nått att tänka på om man inte köper en ny generator från Balmar är att deras regulatorer är gjorda för positiv fältspänning. Tompi började med en generator och vi visste inte om den skulle paja eller det skulle fungera. Det funkade när vi sen testade, sådan lättnad, bästa födelsedagspresenten.

Finns massa att skriva om detta ämne, Lithium batterier. Ni som tycker det är kul och har några funderingar får bara höra av sig till oss. Skall bli riktigt kul att testa och se hur det kommer fungera el mässigt framledes. Kanske gråter om en vecka.

Dagarna har bara runnit i väg, längtar nu efter att storstäda båten då den varit upp och ner nu i 4 veckor. Blivit riktigt bra kompisar med varvet. Ställt upp med verktyg (pressa dom nya kablarna), min nya syssla är att göra kablar. Vi har med oss så mycket ”skit” men man ser att det är bra att ha ombord. Båten är verkligen full och lite till, måste snart börja rensa. Tompi är duktig på att hitta lösningar och få till det när saker pajer ombord tycker jag.

Förra söndagen fick vi över 25 grader och sen dess är allt gult. När jag spolar av båten är vattnet kissfärgat, ha ha. Tompis allergimedicin finns även här. Ibland får han några riktiga bryt med ögon som rinner och näsan som fräser. I veckan har det varit lite småkallt i vinden, men nästan varje kväll mojnar det och blir spegelblankt.

Vår frys har gått i ett sen vi sjösatte för 2 veckor sen och kommer bara ner till -8 grader. En kille kom o tittade i fredags på den (har sin båt här). Han fyllde på gas och sen dess har den inte gått, attans. Kom förbi oss igår och troligen fyllde han på för mycket. Skall komma till oss idag igen och tömma ut. Vi har beställt på nätet så vi kan göra det själva (fick input av honom vad vi behöver). Bra ifall vi är ute i ingenstans. Gott ha frys ombord, vår är liten men på längre seglingar är fryst mat gott att ta fram när det brallar i, plus bra att kunna bunkra när det är billigt.

Vår lilla orm ombord har vi ingen aning om när hen flyttade in. Hade fågelbo i bommen när vi kom till båten. Var där med handen och rensade på land. Om den har krupit upp på stegen när vi var på land eller kommit ombord sen vi sjösatte har vi ingen aning om. Livrädd den lagt ägg där som kommer kläckas. Första natten efter vi upptäckte ormen tände jag ljuset när jag skulle gå på toa……………ormar är något som varken jag eller T klarar av. Om det är en Vattemockasin så är det extra läbbigt då den är farlig.

Nu hoppas jag verkligen vi kastar loss mot Norfolk inom kort.

Over and out from the snake 🐍!

Published by

2 thoughts on “Deltaville USA

 1. Ja ni är duktiga med allt som skall göras, och det är nu innan färden blir av som det kommer att kännas tryggt när man är ute på havet att allt blev gjort.
  Vart kommer resan att gå till den dagen ni lägger loss?
  20 Grader på Orust idag riktig sommar dag.
  Lycka till
  Mvh Bo och Eva

  1. Så härligt ni fått riktig vår ☀️

   Vi satsar på Canada men har veckokontakt med myndigheterna och det ser inte ljust ut för en öppning. Men oavsett så seglar vi norrut, Maine, är nog väldigt vackert.
   Tar det lite som det kommer. Imorgon em hoppas vi kunna lämna hamn för Norfolk.

   Njut av solen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *