Imorgon skall hon i ! (hoppas vi)

På långfredag halv 3 är det högvatten och vi skall i, jippi. Dagen med litet d är kommen och stora dagen med stora D är när vi seglar iväg. Läget känns lugnt just nu, merparten av allt är gjort. Lite småjobb kvar innan hon är helt redo för sjösättning.

Haft underbara vårdagar, fast igår kom det in en kallfront med massa vind och regn. Skall bli bättre till helgen igen. När vinden tar tag i båten på land vibrerar hela båten. Så i natt sov vi darrandes. En kväll hade vi 23 grader och i natt kommer det bli någon minus, stora kontraster.

Händer inte så mycket, utan samma schema varje dag liksom maten. Fortfarande äter vi med god aptit vår kvällsmat som är standard, tortilla med tonfisk, ägg, grönsaker med majonnäs. Burk tonfisk skall man inte underskatta helt klart. Har inget avlopp direkt på land så det kommer bli skönt komma i vattnet och få igång kylskåpet som är vattenkylt. Idag kör vi med frysen som kylskåp.

Tror en målare hade gråtit om han såg målningen/bättringar jag gjort. Men tid och kunskap fanns inte för att få till det 100% bra. Duger och hon ser jättefin ut på håll, satsar mer på det funktionella, ha ha.

Beställt nya gasoltuber då dom inte ville fylla våra som var för gamla. Hittade ingen firma i närheten som kunde besiktiga dom så det blev 2 nya aluminiumflaskor som passar in i vår stuv. Marinan skall åka och fylla dom för oss snart. Sjunger på sista versen nu och glad varje gång vi får en kopp kaffe.

Tompi har fått lite fler gråa hår under veckan, varit lite halvstrul med axeln och infästningen. Gjorde om det till amerikanska mått…………..mer än en gång vi blivit frustrerade på Amerikas mått. Varför kan vi inte ha samma mått världen över 😅

Marinan är superduper bra. Har deras bil varje dag och kör vanliga rundan, hämtar 50 liter vatten dagligen, båtaffären, järnhandeln och 2 ggr i veckan till mataffären. Inte varit mycket folk här eller i affärerna. Westmarine har lite beställningar som jag skall hämta inom kort, bla radar, plotter och epirb. Epirben var halva priset här mot Sverige. Återkommer mer om detta när vi hämtat och installerat sakerna. Inte hunnit ta tag i detta med batterier på allvar ännu. Varit mer akuta saker men snart skall vi bestämma vad vi skall ha. Kan göra det lätt för sig med Litiumbatterier genom att sätta in en dc/dc laddare men kanske bättre satsa och byta ut fler komponenter.

Förra onsdagen satte jag upp oss via nätet att vi var intresserade att få vaccin här i delstaten Virginia. Fyllde i massa frågor och skarvade inte om något. I måndags fick vi mejl att om vi ville kunde vi få dos 1 på onsdagen. Gick in och svarade på ytterligare frågor och bokade tid. Vår polis (som precis gått i pension vid 55-års ålder efter 27 års tjänst) hämtade oss och körde oss 3 mil till en kyrka där det var som drive in först med papper och kontroll av namn. Volontärer som jobbade och sjuksköterskor som gav sprutorna. Efter sprutan fick man sätta sig i kapellet i 15 min och därefter hejdå. Sådant trevligt bemötande och arrangemang att vi häpnade. Så dos 1 av Moderna har vi fått. Kostade ingenting. Mycket konstigt i detta land men med vaccineringen har dom lyckats bra med. Hörde på radion alla över 18 år skulle blivit erbjudna vaccin före 19 april. Väldigt tacksamma över detta 🙏

Igår kväll försvann lite av Tompis gråa hår när aquadriven, bälgen m.m.. var på plats och dieselfiltren bytta.

Så imorgon halv 3 hoppas vi att Asta hänger i kranen. Har bröllopsdag imorgon men tror vi väntar och firar tills lördag med en smarrig middag ombord. Tompi kommer definitivt ta sig en efterlängtad öl efter sjösättningen. Varit stiltje på ölen sen Mexico.

Over and out från 2 tacksamma 💖

GLAD PÅSK 🐔🐰💛

Published by

6 thoughts on “Imorgon skall hon i ! (hoppas vi)

 1. Wow, so many jobs already done . All the best for tomorrow and congretulation to your wedding day
  All the best Mirjam
  Ps: we sail tomorrow, i think of you

 2. Vi önskar er en Glad och fin Påsk med sjösättning och bröllopsdag:)
  Nu kryssar vi alla fingrarna för mindre vibrationer framöver efter arbetet på axel och tätningar.
  The Lindqvist’s in Gothenburg

  1. Dubbelt tack
   Har vi kvar vibrationer efter denna ”omsorg” tror jag vi definitivt blir gråhåriga

   Ha en mysig påskhelg

 3. När ni läser detta så ligger ni förhoppningsvis i vattnet. Så mycket ni fixat på denna korta tid. Grattis på bröllopsdagen och Glad Påsk önskar vi er.
  Kramar Claes o Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *