We are back 🤩

Fattar ni känslan………….hur skönt och bra vi än hade det i Mexico så är det inget som slår att sova i Asta om än på land och 2 grader i båten när vi kom sent på fredagskvällen. Vår taxi kille vågade knappt lämna oss, kolsvart, kallt och blåsigt och en stege vi skulle klättra upp på med all packning.

Lämnade vår resort på morgonen efter en brakfrukost, körde till flygplatsen och fick checkat in allt. Hade lite ojämn viktfördelning så det blev ompackning på flygplatsen. Hade valmöjlighet att välja ett annat flygplan då detta var helt fullt. Mycket papper och kontroller ang. Covid innan man väl satt på planet. Hann bara sätta oss innan vi landade i Washington DC, Dulles flygplats. Var lite kittligt i magen när vi skulle gå igenom immigrationen, fick 6 månaders Visa. Tullen brydde sig inte om oss alls och plötsligt var vi igenom allt 😊. Ringde George som cirkulerade runt och väntade på oss. WDC är en bamsestad med hur mycket trafik som helst. Tog drygt 4 timmar till marinan.

Stannade och köpte lite mjölk, bröd och vatten på vägen till Asta. Marinan ligger ute i ingenstans. Inte helt lätt klättra upp, lossa täckställningen samt täckställningen i sittbrunnen i mörkret. Hittade nyckeln och klev ner…………..var precis som när vi lämnade. Finns bara 110 V när vi är på land så ingen el tillgänglig. Tände Stelton lampan och lassade upp alla väskor. Bäddade med täcken och hoppade i sängen med alla kläder på och fårskinnstofflorna. Måste erkänna det var skitkallt den natten å sova. På morgonen när vi fått igång spisen och gjort lite kaffe hade vi fått upp tempen till 8 grader. Kalla men lyckliga.

Kontoret var stängt på lördagen och inga människor här, hmmmm. Hittade sen en go gubbe i en motorbåt. Han körde mig till affären så vi fick mat för helgen och lånade ut sin värmefläkt till oss. Körde dieselvärmaren innan dess men den drar ju mer ström så detta blev superduper. Hade 17 grader sen andra morgonen. Nu har vi runt 20 grader och slipper sova i kläderna.

Helgen gick åt till att packa upp allt, tvätta täckställningen och småfixning. Var riktigt härliga vårdagar, träden har inte börjat knoppa sig ännu. En kväll vid skymningen var vi alldeles ensamma och allt var knäpptyst förutom fågelkvittret, lugnet bara infann sig. Är inga fler som bor i sina båtar här. Är amerikaner mest som har detta som sin hemma hamn.

På måndagsmorgonen blev vi härligt mottagna på kontoret. Sakerna vi beställt hade dom packat till oss. Ny axel, nyrenoverad propeller, cutlesslager, axeltätning m.m… Hoppas verkligen vi skall bli av med vibrationerna nu. Galvat om vårt ankare också.

Inga exotiska bilder nu på ett tag mer om vad vi gör. Delat upp arbetet så T kör allt med axeln och bottenventilerna medans jag har botten och skrovet. Skall måla lite innan det är dags för polering och vaxning. Fått tag i en jättebra gubbe i båtaffären och tips om hur man når bästa resultatet när man bättrar på skrovet. Tyvärr är inte vädret med oss riktigt, för kallt för att epoxyn skall torka. Skall slipa en gång till innan jag kan börja måla.

Lämnat in täckställningen för sittbrunnen samt Lazybagen för lagning. Vår symaskin klarar inte av detta. Vi vill ha en ny symaskin som klarar att sy i det mesta. Inte prio ett just nu men finns med på önskelistan.

Får låna bilen när vi vill och åker och fyller vatten dagligen, en tur till båtaffären och järnhandlaren. Idag ösregnar det därav en liten blogg för imorgon skall det bli över 20 grader så då jäklar skall det jobbas.

Idag kollar jag mest priser på batterier, radar, kätting. Fått priser från marinan på batterier och jämför med nätet. Frågan är om man skall lägga det tre dubbla priset på Litiumbatterier eller köra vidare med AGM. Tror vi har bestämt oss för Litium. Blir 3 x 100Ah och ett startbatteri. Idag har vi 4 x 115 Ah + ett startbatteri. Kommer köpa till en BMS också.

Har bokat sjösättning till den 2 april. Bara vädret är med oss då det är massa torktider på måleriarbetena och vid poleringen vill man ju gärna ha uppehåll och inget annat oförutsett inträffar. Har bokat bryggplats för oss efter sjösättningen. Då alla instrument och allt övrigt skall fixas. Skall bli spännande när allt är klart och vi kan sätta kurs norrut.

Kollade detta med covid vaccineringen för oss här. Idag är det 65 plussarna och en massa yrkeskårer såsom poliser, lärare, sjukvårdspersonal etc. som fått sina doser. Vi har en stund kvar och tills det är vår tur har vi lämnat.

Over and out från USA ⚓

Ps. Grattis Lisa måste säga du kräver betydligt mindre underhåll än Asta och ändå är ni jämngamla 😉

Published by

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *