US Virgin Island – Lite närmare ett beslut

Imorgon har vi legat här i Lindbergh Bay i 3 veckor och totalt har vi varit här på USVI i 7 veckor. På måndag händer det grejor här, Guvernören gick ut i veckan och sa att USVI skall gå från orange läge = Stay home till gult läge = Safer home. Innebär lite mer öppning av samhället. Alla måste bära munskydd i affärer etc.

I måndags fick vi besked från försäkringsbolaget att dom godkänner breddgrad N 36. Fick tips från en annan svensk båt i dessa trakterna om varv att lägga upp båten på. Mailade båda och ett av varven fastnade vi för. Gott rykte och betydligt bättre priser än på breddgrad N 41. Blir att vi flyger hem från Washington DC, om vi nu hittar flyg och vi bestämmer oss för detta alternativet. Kommer i så fall vara hemma i Sverige lite längre och hoppas allt lugnat ner sig till mars månad då vi tänkt åka tillbaks.

Curacao kommer nog kunna lämna besked under veckan. Mailat med marinan och lite annat folk på plats. Men just nu lutar det åt USA. Det här med att segla till Sverige kändes jätte sorgligt. Är det ”kaos” även nästa år får man kanske segla hem då men inte nu. När väl vi uteslutit Sverige spånade vi på fördelar – nackdelar – kostnader.

Får vi bra gensvar ifrån försäkringsbolaget om försäkringsområde och premie tror jag vi kastar loss när ett bra väderfönster visar sig. Blir nog en segling på 7-8 dygn till fastlandet. Sen seglar vi längst med kusten norrut.

Nog om detta, över till vad som hänt sen sist, grannbåten blev stulen, vårt ena batteri exploderade och Tompi ont i knät.

Pratade med barnen i söndags och plötsligt small det till. Fattade inte vad det var först. Tompi låg på soffan ovanför batterierna och kände vibrationen. Batterierna är gamla men funkat klockrent hittills. Vi vill klara oss och inte behöva byta batterierna tills vi kommer upp på land. Då blir frågan vilken sorts batterier, hmmmm.

Åkte till marinan för att handla och möts av 3 delfiner varav en var en liten unge som hoppade och busade omkring. Måndagen var räddad !

Sen blev grannbåten stulen. Dom kom in och ankrade jämte oss i lördags. Lämnade båten och besökte vänner i 2 dagar. Kom tillbaks och då var båten borta. Vi trodde dom hade seglat iväg. Ägaren kom och frågade om vi hade sett nått. Men ingen av oss såg nått.

Tompi har fått ont i sitt knä igen. Får börja med sina sjukövningar igen. Jag har promenerat själv eller med Kirsten på Vera.

Nån vi inte håller avstånd till är Bertil, en riktig glädjespridare. Nu har han även blivit med flytväst. Blir lite nostalgiska och minns när Ludde var liten.

Stundtals kan vattnet vara riktigt klart, beror på vind och strömmar. Sett lite fina fiskar, sköldpaddor, Barracudor och stingrays.

Det är väl vad som har hänt under veckan. Dagarna rusar iväg och det är väl bra i dessa väntandes tider.

Nästa vecka har vi förhoppningsvis nått fram och vet vart vi skall ta vägen och tom kanske börjat röra på oss. Håll tummarna för det !

Var rädda om er och njut av våren. Man får hitta dom små glädjeämnena.

Over and out från Asta som snart vet vart fören skall riktas !

Southern Stingray simmar iväg…………lång svans

Published by

4 thoughts on “US Virgin Island – Lite närmare ett beslut

 1. Hi Asta crew! Its good to hear that movment will be possible. Its a long way to Washington compared to Curacao and America is not really good acting in this pandemia. Well glad that there are now 2 options!
  Nature is beautiful there, especially under water! Great pictures from dolfins and Bertil .
  We cross our fingers for your choice.
  All the best Mirjam

  1. Hi!
   Yes, it is Good to just Have 2 options, much easier and think.
   The Life under the water is amazing. Little scary sometimes and just so wonderful. When you meet à Barracuda under the water my heart is going little faster
   Take care and Hope you are doing okey.
   Big hug ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *