US Virgin Island – tankar om färdväg

Stor del av tankeverksamheten ägnas åt vart vi skall ta vägen. Avslutar bloggen kring våra tankar om dom olika alternativen.

Vi mår bra och veckan har bara susat förbi. Bertil har nu fått alla sina sprutor och är redo för att lämna sitt hemland. Stränderna har öppnats upp igen.

Det är gott att ha båtarna Hilma och Vera runt om. Hilma är på väg till Sverige och Vera lite mer som oss. Lärt mig att flera svenska ord har en helt annan betydelse i Danmark, blir lite tokigt ibland, ha ha. Vi har konstaterat att vi är väldigt lyckligt lottade i denna situationen. USVI har varit ett bra land att vara i.

I fredags hade USVI 55 covid-19 fall. Man räknar med en andra våg med topp den 8 maj. Än så länge inga tecken på att öppna upp affärer, restauranger eller skolor.

Tompi har en tät kontakt med Spectras (watermakern) support. Gjort massa tester och det slutade med att vi bytte matar pumpen. Hade en extra motor i båten som det varit ett elfel i. Tompi lagade elfelet och med den nya motorn blev det bättre sprutt och bättre ppm värde. Varit riktigt bra att gamla ägarna sparat saker och ting.

Blir ungefär varannan dag vi tar en längre promenad. En dag försökte vi oss på lite joggning. Tänkte då behöver jag ju inte min magväska……….bara att i den låg våra nycklar till dingelåset. Så när vi kom tillbaks till dingen tittade vi på varann och garvade.

Promenerade en dag in till gamla delen av huvudstaden. Många gatunamn på danska då Danmark ägde USVI tom år 1917.

Det är riktigt varmt här och guppigt. Lagt ut ett akter ankare för att försöka hålla fören upp mot vågorna. Ibland släpper det och jäklar vad vi börjar rulla.

Nu lite tankar kring vart vi skall ta vägen. Kan säga att ibland känns alt A bäst och nästa dag är det alt Ö. Frågan är hur kul och säkert kommer det vara att segla omkring. Dels är det för själva viruset i sig samt ev stängda gränser och 14 dagars karantän. Mycket fattigdom kommer covid medföra. Känns lite läskigt att man är i en riskgrupp med astman. Men å andra sidan vet ingen hur man reagerar om man får viruset. Det är 3 spår som vi vacklar mellan. Försäkringsbolaget styr då dom vill ha oss under orkansäsongen på ABC-öarna eller norr om NY.

Curacao är just nu stängt. Om det blir en öppning in för oss tror dom kunna ge besked om 1-2 veckor. Kan dröja ytterligare några veckor. Men vi leker med tanken vi kommer dit. Lägger upp Asta på varvet vilket är ett plus men minuset är hur vi skall komma hem samt vart skall vi ta vägen när vi kommer tillbaks i oktober eller om vi kan komma tillbaks. Hur ser världen ut då?

Norr om New York. Både kul och inte kul segla kusten upp i dessa tider. Lägga upp båten på en marina och flyga hem före 31/7 då vårt visum går ut. Kanske kan man förlänga det nån månad. Komma åter i april och se hur världen ser ut. Nackdelen är dyrt ha båten på en marina 10 månader.

Sverige är väl vårt sista alternativ vilket känns jäkligt tråkigt. Fördelen är man är på hemmaplan och väntar ut viruset med alla de nära runt om. Nackdelen är att det känns riktigt tråkigt. Kommer vi att kasta loss igen om vi kommer hem nu? Lagt våra jobb på is, ingen båtplats.

Detta är verkliga i-lands problem för oss men är vår vardag. Tänk få kasta loss och komma till nya platser och upptäcka……………låter verkligen bortskämt då många mist någon kär, sitter inlåsta i sina lägenheter, mist jobb osv.

Kanske tycker ni jag flummat iväg men hoppas ni hänger med på ett hörn hur vi tänker.

Var rädda om er och stay safe !

Over and out från en grubblande Asta !

Här ser ni var vi är och våra alternativa färdvägar idag

Published by

8 thoughts on “US Virgin Island – tankar om färdväg

 1. Känner igen tankegångarna alltför väl. Ena dagen dit, nästa dag hit. Men om man gör så, men då kan det bli så. Inga lätta beslut, var man än är. Idag har det varit mycket hem. Har märkt att det hänger ihop med vilka nyheter som presenteras. Keep it up!!

 2. Förstår att ni funderar, och som han ovan skrev, man blir väldigt påverkad av nyheterna och vilka trender man tycker sig se.
  Jag har såklart inget bättre svar/råd än vad ni själva klurar ut.
  Vi hoppas att det löser sig och att ni kommer hem ordentligt.
  Kram <3

  1. På ett eller annat sätt löser det sig, men svårt vilket ben man skall stå på.
   Precis haft familjemöte med barnen och spånat lite tankar o idéer.
   Kram ❤️

 3. Ja, det är tuffa tider nu och förstår fullt och fast att det är svårt för er att fatta ett beslut, när man inte vet från dag till dag hur det utvecklar sig.
  Vill av hela mitt hjärta att det beslut ni fattar, blir det rätta
  Kramar från mig och Mats ❤️

  1. Tack
   Igår var vi inne på Curaçao och idag ostkusten av USA då förutsättningarna ändrats lite………ett jäkla velande i tankarna.
   Men det löser sig på ett eller annat sätt.
   Var rädda om er och hälsa alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *