US Virgin Island – väntan fortskrider

Numera är jag en ”mogen” dam som blev jätteglad för alla gratulationer på födelsedagen. Det värmer ett 53-årigt hjärta, kanske lite extra nu när världen är upp och ner.

Vi var så glada och nöjda med platsen vi hittade på sydöstra sidan av St John. Sitter och pratar med Lisa på lördags eftermiddagen och delfiner kommer in i viken och simmar runt oss. Sen kommer en äkta sur gubbe på en SUP bräda och skäller att här får vi inte ligga. Tillåtet att ankra 2 veckor i normala fall men i dessa undantagstider ej med på långtidsankring. USVI vill att vi ligger still på samma ställe.

Så runt lunch på söndagen efter härligt firande åker vi in till en vik där det är tillåtet. Men usch bara bojar och massa vrak och inget bra alls. Vi bestämmer oss för att segla till ön St Thomas då vår startmotor hängde sig. Närmare reservdelar om det skulle behövas.

Kommer fram precis när solen dalar till en vik där Hilma ligger sen några dagar. Möts av en skönsjungande gummitbåt och Bertil.

Haft lite båt otur under veckan. Skulle bara byta tryckströmbrytaren till watermakern, strulade och tog precis en hel dag. Sen startmotorn som hängde sig. Plockade loss startmotorn som ej sitter lätttillgängligt och skulle titta på solenoidern. Tji fick vi, solenoidern gick inte att plocka isär. Fick snyggat till och gjort några småförbättringar. Beställt en nyrenoverad yanmar startmotor som skall komma på måndag eller tisdag. Sen är inte vår watermaker helt 100, har dialog med Spectra och kör tester av olika slag.

Ligger man inte i nationalparken på St John måste man lämna in ett ankringstillstånd samt ett hälsopapper med lite bilagor till. Special i dessa Corona tider. Fick påminnelse av en vakt som kom till oss med en tjutande siren. Skickade in pappren och dagen därpå kom kustbevakningen och kolla oss.

Vi har hittat en plats där vi kan lämna dingen. Varit ute på lite promenader nästan varje dag. Undviker affärer och tvättar all tvätt ombord. Nästa vecka skall ni se vår mundering när vi skall handla.

Igår gjorde vi en kul vandring. Gick genom en ravin upp och fick en makalös utsikt. Var stundtals riktigt jobbigt men så värt och kul slippa gå på gator utan istället klättra periodvis.

Vi har det jättebra men oron finns där. Dels vart vi skall ta vägen och det gäller hålla sig frisk. Dom varnar redan för kraftiga orkaner denna säsongen. Får fin input från Curacao och om 2 veckor tror dom kunna ge besked om eller när dom kommer öppna gränsen. Hittat en bra marina norr om New York, över breddgrad N 41. Som plan Ö har vi pratat om att segla hem till Sverige. Detta är inget vi vill men samtidigt så kanske lands gränserna kommer vara stängda ett bra tag framöver och viruset härja. Men i nuläget avvaktar vi bara och inväntar besked. Grannlandet BVI kommer inte öppna sina gränser förrän 2 september.

Över till nått kul, var 4:e dag skördar jag groddar. Så jäkla gott lägga på mackan med ost på, mums.

Tror väl det är detta som har hänt sen sist. Går ingen nöd på oss och hoppas ni alla mår bra och är rädda om er.

Over and out från Lindbergh Bay !

Published by

6 thoughts on “US Virgin Island – väntan fortskrider

 1. Skönt att ni har humöret uppe!
  Hoppas verkligen att det löser sig för er och slipper ta till plan ” ö”!
  Var rädda om er! ☀️

  1. Tack
   Får hoppas på bra besked. Hoppas ni har det bra i er ”karantän” och ni håller er friska. Frisk luft är ofarligt och underbart som tur är.
   Hälsa Lasse !

 2. Grattiskramar i efterhand till dig Annika
  Så mkt ni får vara med om och uppleva, vilka härliga minnen att ta med sig.
  Verkar som ni haft lite strul också, sedan kan jag tänka mig oron smyga på er när gränser stänger.
  Var rädda om er och ha det fortsatt bra
  Kan ni bekräfta om detta kommer fram, eftersom de två senaste inläggen inte gjorde det
  Här är inte så kul, jag har besöksförbud av läkaren på obestämd tid för mitt dåliga immunförsvar.
  Bara det blir lite varmare och slutar blåsa, kan jag ligga ute på altanen.
  Var rädda om er och varma kramar till er från oss ❤️

  1. Nu kom det fram , tack.
   Får hoppas på bättre väder hos er så du kan komma ut och lufta dig ❤️
   Nog många som sitter isolerade och ensamma. Hemskt med Covid-19.
   Sköt om dig och hälsa Mats ⛵️❤️

 3. Dear Asta Crew, we hope Curacao will work out. Seems to be the easiest option. We hope you use the time in good mood. All the best Mirjam

  1. Hi!
   Yes Cross your fingers ✊.
   What is your plan or You can not Have à plan
   Hope you are okey and can enjoy the spring.
   All the best to you ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *