US Virgin Island – i väntans tider

Nu när Hilma blev fast här på USVI gjorde dom slag i saken och adopterade en liten Bertil från ett hem för hemlösa hundar. Bertil är valp och numera adopterad, vaccinerad och blir en äkta EU hund när alla hans papper visas upp i Port of Entry i Europa.

Riktig liten glädjespridare och så mysigt få kela o leka med han. Skulle kunna ägna hela denna bloggen om honom, ha ha.

Annars så går vi i väntans tider, mer restriktioner och alla stränder är stängda. 50 covid-19 fall här igår. Inget kul gå upp och läsa på morgonen. Denna läste vi idag…………………………ser rött över allt våld och vapen.

Tyvärr kom det in massa dyning som gjorde vattnet grumligt, så några fräcka foton fick vi ej. Hann ha med kameran en gång när vattnet var kristallklart men då var det mest vackra färgglada småfiskar runt om.

Lärde mig något nytt när vi skulle noodle träna första gången. Var lite ”hysteri” efter tjurhajen hade setts så en tjej gav mig en typ klocka att sätta runt smalbenet som sände ut några slags pulser som inte hajar tycker om. Ingen aning om det funkar eller ej. Men vi testade då en liten revhaj simmade vid strandkanten med att ställa oss i hans väg. Han simmade en liten lov runt och fortsatte sen på sitt ursprungsspår. Om det var för att nån stod i hans väg eller om det var för signalerna har jag ingen susning om.

Beachavstängningen kom i måndags så på söndagen var det fritt fram att ta sig i land via stranden. Tog en jättehärlig promenad.

När allt stramas åt, blev infon på morgonen på VHF:en väldigt lång.

Nått som hänt är att vädret har blivit riktigt varmt både dagtid och nattetid till Tompis stora fasa. Haft lite ”kyligare” nätter innan, 24 grader, men nu sänks inte temperaturen nått nämnvärt på natten.

Nått som är bra i dessa tider ombord (förutom Bertil) är att man hinner småfixa med ditt och datt.

Hilma har en SUP bräda som vi lånade. Var svårt i början när det blåste men gick betydligt bättre när vågorna lagt sig. Annika o Thomas a la 95 år, men alla barn i början.

På onsdagen kände vi att ligga här ankrade och börja betala 26 USD per natt inte kändes bäst, gratis ankring är mer vår budget. Åkte till ön St Thomas, sydöstra hörnet, som har en båtaffär och inhandlade lite småsaker samt fyllde på matförrådet. Ankrade utanför inloppet på 2,8 meters djup. Såg ut som om det var 30 cm. Blev dock en väldigt rullig natt av dyning. Flyttade på oss dagen därpå på eftermiddagen till en ö där det låg mycket båt och trodde på en lugn och fin natt……..tji fick vi.

St John har bara 3 ställen runt hela ön där man får lov att ankra. En vik utanför nationalparken på sydöstra hörnet är det tillåtet att ankra gratis. Ville se viken så seglade sakta 15 Nm i den obefintliga vinden. Gick 3 sjömil utanför kusten där man får lov att tömma septiktanken.

Väl framme konstaterade vi att det såg jättefint ut, mindre med båtar också. Lite svårt få fäste, på 4:e försöket lyckades ankaret fästa.

Blev ingen firre på kroken utan bara en massa tång hela tiden. Så sugen på att göra fisksoppa men vid nästa tur får vi testa spöt igen.

Vi får frågan vad vi skall göra och när vi kommer hem. Är inte något klokare ännu utan avvaktar ett tag till. Fått offert från ett båtvarv som ligger på breddgrad N 41 samt mejlat med ambassaden om Curacao. Emil börjar bli orolig hans dränerings hjälp inte kommer hem som planerat. Längtar så tills vi sitter runt köksön hemma och fikar allihop.

Hittade ett ställe vi kunde ta upp dingen på. Tror det är tillåtet här bara man inte är på stranden. Är väldigt lugnt här med en väg som ringlar sig runt som vi får gå på då alla stigar är förbjudna att nyttja. Mötte bara en bil igår och inga människor.

I eftermiddag skall vi ut och snorkla. Vattnet ser jättefint ut och man ser fiskarna som simmar runt oss. Blir fortfarande lika glad av sköldpaddorna som dyker upp. Kanske kan vi hitta något kul att fota denna veckan.

Vi önskar en jättefin påsk om än lite annorlunda i år!

Var rädda om er och glöm inte bort sunda förnuftet.

Over and out från en som hoppas få kaffe på sängen imorgon !

Published by

8 thoughts on “US Virgin Island – i väntans tider

 1. Hej på er,
  Måste kännas kluvet att dels vara i paradiset och samtidigt orolig för hur och när man får lämna. Otroligt vackra bilder ni tar. Längtar till varje inlägg för att få se vad ni gjort/vad som hänt under veckan. Önskar er en Glad Påsk om än väldigt annorlunda och ett 2,5 timmars förtidigt GRATTIS Annika. Hoppas verkligen du får kaffe på sängen.
  Massor med kramar

  1. Tackar tackar, 52 år några timmar till .
   Sån härlig vår ni haft några veckor nu på Västkusten. Är det kanske dags för sjösättning snart?
   Hoppas kunna komma med lite nyheter snart om vart vi skall ta vägen.
   Sköt om er och njut av vår solen ❤️

 2. Ni har då fullt upp!
  Tack för rolig läsning!
  Grattis Annika på födelsedagen!
  Vi önskar dig en fin dag med kaffe på sängen! Stor kram ifrån Xantina!

  1. Dubbelt tack
   Skall bli spännande imorgon bitti…….får nog sova räv i nån timme innan Tompi vaknar till liv

 3. Hi Annika, the puppy is lovely. And we wish you you ’happy Birthday’ too. I hope everythink will calm down soon. Exciting
  by waiting for the next blog from you.
  Big hug Mirjam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *