Tobago

Nu är vi i land igen utan adrenalin kickar. Förra söndags kväll började dyningarna och mattades av igår. Så här blir vi inte inblåsta utan fast på båten då vi inte kommit i land utan att slå ihjäl sig nästan då vågorna har brutit vid stranden. Vågade först idag ta med datorn till land.

Förra söndagen åkte vi med dingen in till stranden på kvällen. Hämtade upp Cadans och var laddade för söndagsskolan. Märkte när vi åkte in i mörkret hur havet hade ändrat sig. Men vi kom in helskinnade om än lite snabbare än vanligt. Tog en taxi till söndagsskolan vid 21-tiden. Lite väl tidigt för lokalborna. Ett steelband spelade fram till kl 23 och sen började en DJ spela. Lokalbefolkningen dräller in vid midnatt. Alla dansar eller wheelar så där läckert.

Inga nattugglor direkt utan åkte hem vid midnatt när alla lokalbor vällde in. Var lite halv jobbigt komma ut från stranden, men vi kom ut utan att välta. Så läckert när man åker på natten med pannlampa, fiskarna hoppar och följer ljuset.

Dyningarna kom från ett oväder på Norra Atlanten. Ca var 5 år blir dyningarna så här stora. Slog över vägen här och varit badförbud runt ön. Vissa dagar har varit lite halv jobbiga ombord då vi rullat som attan. Strömmarna lägger båten i alla dess riktningar. Tallrikar och glas har åkt av bordet, så man får äta snabbt och ha många armar i luften, ha ha.

Skulle ut på en hike i regnskogen under tisdagen men kom inte i land så den blev av på onsdagen. Jäklar va skönt få lufta av sig. En kille, Harris, kom och hämtade oss. Med var också en gammal kärlek till Harris från Österrike som hälsade på efter 22 år. Hon hade jobbat här 1997 och var superhärlig. Åkte hela östkusten upp och sen inåt landet där ett stort regnskogsreservat finns. Bytte om och började vandra på en stig som vi sen avvek från. Harris var kul och berättade en massa. Hade en toppen dag 🙂

Kurt på Imagine hade messat oss och sagt han skulle komma på onsdag morgon men ingen Kurt när vi kom tillbaks på eftermiddagen. Kurt kom sen på kvällen efter ”tuff” seglats från Bequia. Började fint med vind som sen dog ut. Startade motorn och körde diesel stopp då bränsleledningarna blev igensatta. Puttade segelbåten med dingen 5 timmar. På torsdagen försökte han ro in men slog runt med dingen, tappade sina glasögon, åran gick sönder och massa sår på fötterna. Inte riktigt hans bästa dagar men humöret var kvar.

På fredagen kom vi av igen (rodde) och åkte in med tvätt, handlade mat, försökte få tag i ett dieselfilter till Kurt. Rodde in i badkläder och allt i vattentäta säckar ifall man skulle slå runt. Lördagen var det bamse dyningar igen och tillbringades ombord. Tog lite turer med dingen till havs.

Men på söndagen kom vi av igen och hade som plan att åka bussen upp till Charlotteville. Skulle hoppa på den i Scarborough. Tyvärr gick den om 3 timmar så vi strövade runt i huvudstaden istället. Utforskade gamla fort och käkade god inhemsk mat.

Igår gjorde vi ett nytt försök med Charlotteville men bussen gick först om 3 timmar. Utforskade området kring oss lite mer, gamla fort och flygplats. Vår plan var att segla hela västkusten på Tobago och göra lite strandhugg med avslutning i Charlotteville. Inte varit någon idé att gå norrut då dyningarna varit värre norrut. Vår plan är nog att segla på torsdag natt till Grenada istället.

Idag när jag jag sitter vid baren kommer helt plötsligt poliser med dragna k-pistar. Kollar några personer och sen kommer 2 hundförare och genomsöker baren och närområdet. Hjärtat slog till lite extra när hunden kommer fram emot mig men går vidare. Måste vara någon razzia dom har.

Avslutar med vackra vyer från onsdagen. Båtlivet blir inte som man tänkt sig alltid, både stor charmigt och mindre charmigt ibland, ha ha. Ingen idé planera för mycket då väder och vind styr.

Måste skriva att vi tycker det är så kul ni följer med på vår seglats. Tack för all fin response. Bloggen är ju egentligen vår dagbok som vi skall ha på hemmet när vi blir gamla.

Over and out från ett swellit Tobago !

Published by

8 thoughts on “Tobago

 1. Hej
  Roligt att följa er sida. I år var det tio år sedan vi seglade till Ålesund, himmel vad tiden går fort. Hälsa Kurt om ni fortfarande har sällskap. Önskar er en fortsatt bra segling!
  Birgitta och Tommy på Missette

  1. Hej!
   Stämmer gott, 2009 bar det av till Ålesund. Tiden har bara rusat iväg.
   Vi skall hälsa till Kurt, han blir kvar ett litet tag till.
   Hoppas på fina vindar på torsdag. Är riktigt segel sugna nu.
   Härligt ni följer oss.
   Kram

 2. Oj vad spännande det är att följa er!
  Svår planerad tur, det är klokt att ta det som det kommer! Förstår att det blir en del väntan på båten när sjön ger så stora vågor!❄️ Det är ju inte utan att man blir sugen när vi går här hemma i blåsten och frosten! Ingen cykling eller golf!!!‍♂️‍♂️‍♀️
  Må så gott! Kram Xantina

  1. Hörde det var frost hemma nu. Lisa har kallt som attan i Luleå. Snart börjar er skidsäsong ⛷⛷⛷, härligt.
   Hälsa och mys
   Kramar

 3. Fantastiska bilder! Häftiga vågor! Förstår det var svårt ta sig iland… Svårt sätta sig in i allt ni upplever medan vi går här hemma i höstrusket och skrapar bilar och fryser . Ha det fortsatt bra och se upp för ormar och k-pistade poliser… Tänker på er mycket och saknar er. Stor kram ❤️

  1. Saknar er med ❤️
   Enda nackdelen att man inte har ”de kära” nära. Annars så är båtlivet toppen med allt som hör till. Ni får mysa för oss också

  1. Så kul ni hänger med på vår tripp.
   Hört nästan vintern är hos er med massa minus grader.
   Ha det gott och hälsa på Ludde ifall ni stöter på varann

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *