Hejdå Trinidad

Nu har vi lämnat Trinidad 🙂

Dagens blogg miljö

Allt löste sig bra med marinan och lyft redan på måndagen. Marinan skickade ut en dinge som kunde putta på oss om strömmen skulle vara för stark men vi tog oss in i fållan själva och lyftes upp 2 timmar.

Efter sjösättningen åkte vi ut och testade, vilket funkade klockrent men tyvärr hade vi fortfarande vibrationer i propelleraxeln. Vilket var anledningen till vi lämnade in den från början. Kuddarna som vi väntade på hoppades vi skulle hjälpa men dessa kom aldrig då dom aldrig skickats från USA.

Ankrade utanför i bukten 2 nätter. Såg många fiskebåtar från Venezuela. Dom kom in och ankrade vid olika tidpunkter och stannade väldigt varierande. 

Fiskebåt från Venezuela

Båten var riktigt äcklig när den lyftes upp, vatten linjen så grisig liksom tamparna. Blev sanering på bryggan.

På tisdagen klarerade vi ut från Trinidad, immigration och tullverket. All besättning måste vara med. Alla papper i 3 ex vardera. Man använder karbon papper hej vilt. Så mycket krångel fastän vi skulle segla inom landet till Tobago. Fick ljuga att vi skulle segla på tisdagen då tullverket kräver man seglar inom 3 timmar.

Äntligen kom onsdag morgon och väckarklockan ringde kl 05. Snabb frukost innan vi kastade loss. Lite gryningsljus när vi lämnade bukten och tuffade mot sundet. Tror ni inte fläktremmen går av (igen). Nästan på samma ställe som när vi kom i maj. Tompi fick bytt den och jag höll oss från klipporna. Lite halvläskigt då strömmen var starkare än den knappa vinden. Men så kom vi igång igen. Den som Tompi bytte i maj måste fått en skada då det var höga vågor och inte så lätt. Kändes lite halv olustigt då vi fått rådet av gå nära Trinidads norra kust för att undvika motströmmen.

Det är ca 60 Nm till Tobago så det är inte långt men man har en jäkla motström och motvind. Vi fick hålla upp 40 grader extra för att nå målet.

Kom fram strax efter kl 21 efter motorkörning till Södra Tobago, Store Bay. (Uppdaterat kartan om vart vi är nu, röda markeringen) Motorkörning då det var lönlöst kryssa mot vind och strömmen. Stundtals gjorde vi 2 knop men vi var på väg och stämningen god ombord. Ropade upp NorthPostRadio och meddelade vi var framme då dom gärna vill att man fyller i en Float Plan när man lämnar och ankommer pga piratattacken i april.

På torsdagen vaknade vi upp och fick se bukten i ljus. Det låg 4 andra båtar ankrade där, bla en svensk båt Cadans som vi träffat tidigare i Trinidad. Frukost och sen ut till stora vägen för att ta bil/buss till huvudstaden Scarborough där immigration och tullen fanns.

Dom har ett så smidigt men (ej miljömässigt bra) sätt att ta sig runt på ön. Man ställer sig vid gatan och hoppar in i en bil som tar upp folk löpande. Kör till huvudstaden och man säger bara till när man vill av.

Fick klarerat in, väldigt glad och trevlig personal. Fick även köpt vår nya favo mat, Doubble. Är typ som 2 naanbröd med en jättegod kikärtsröra på.

Hela Tobago känns annorlunda mot Trinidad, mycket softare och skönare lunk på Tobago. Vi var här för 20 år sen men mycket är sig helt likt. Lite mer turistigt nu men genuint. Lågsäsong så det är mest lokalbor här. Säsongen startar om nån måndag.

Vi har badat, badat och åter badat. Är 30 grader i havet, så inte så värst svalkande, ha ha.

Njuter av att börja säsongen på riktigt nu, strosat runt och äntligen kommit igång med lite träning på morgonen. Lite löpning ut till Pigeon Point som är en nationalpark med vacker strand. Här hade det byggts en väg och lite byggnader men stranden fortfarande lika vacker som för 20 år sen.

Vi softar och igår hade vi syjunta, sydde myggnät till sovrummet, snyggade till en naggad flagga samt håller på och syr ett solskydd för sidorna.

Cadans var över en kväll och ikväll skall vi ta oss till Sunday School, stort party som börjar vid 21 tiden. Är varje söndag och hela ön åker hit. Mycket dans, musik och rom-punch.

Igår gick vi och köpte typ små paprikor som vi grillade. Är ju så gott och grilla som tillbehör. Stoppade i en hel i munnen och bara tjöt. Måste varit någon skitstark chili……………….tog en evighet innan jag blev normal. Tompi tog på gaffeln och la den på sin läpp som domnade bort. Nästa gång skall vi testa först.

Lite smolk i bägaren är det dock då vi bultade aquadrivern rätt i skrovet för att utesluta om det var kuddarna eller inte. Fortfarande vibrationer så vi måste ta tag i detta. Lite jobbigt bekymmer då det medför att vi måste lyftas igen. Gjorde detta testet häromdagen och har kontakt med killen på Trinidad. Skall videofilma och skicka till killen på Trinidad.

Avslutar med ett litet foto på hur Asta ligger och guppar här på Tobago.

Over and out från ett mysigt Tobago !

Asta på Tobago

Published by

4 thoughts on “Hejdå Trinidad

  1. Hej!
   Kul du hänger med på vår tripp. Vissa dagar är mer spännande än andra
   Just nu får man fullt adrenalin påslag när man kör in till stranden…….skall vi välta eller inte .
   Kram

 1. Hej.
  Det är ju underbart att se att ni är händiga och kan göra så mycket själva,och det är säkert nödvändigt vid en sådan här utmaning för man vet ju aldrig vad som händer från en dag till en annan.
  Jag hoppas att allt i fortsättningen flyter på utan problem så att ni får den drömmen ni har haft hela tiden innan resan började.
  Det är roligt att se kort och höra hur det går för er.
  Har ni några planer redan nu hur ni har tänkt fortsättningen på eran underbara resa.
  Här hemma regnar det och är nu några puss grader.
  Så passa på och njut.
  Mvh Bosse och Eva.

  1. Ingen dag är den andra lik
   Mycket Mail fram och tillbaka angående färdplan. Inget bestämt
   Ni får mysa för oss också i höstrusket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *