Trinidad vecka 5

Upp (ner) som en sol kom Asta i tisdags.

Varvskillarna kom och hämtade Asta punktligt, hon åkte iväg så fint på deras vagn ner till vattnet. Sen kommer en bamse kran och tar över. Lilla Asta är hon verkligen här om man jämför med alla stora katamaraner och båtar dom hanterar.

Var så glada tills vi märkte hon var helt kraftlös när vi varvade motorn i vattnet. Hade bokat plats vid bryggan 5 nätter (som är gratis) ifall nått strulade. Hade som plan att sätta på segel och checka av allt i vattnet innan avsegling till Tobago under fredagen. Sån jäkla tur vi bokade våra nätter vid bryggan då det inte är lätt att förflytta sig utan kraft. Är lite strömt stundtals pga tidvattnet.

Hade bokat plats i marinans lilla buss och åkte och storhandlade mat på onsdagen. Åkte till en ny affär för mig. Var stora lager hyllor typ och bara storpack men dom hade vissa bra saker, såsom god ost. Åkte även med en tur på torsdagen då dom inte hade allt dagen före. Så nu har vi mat för ett bra tag. Var lite halvjobbigt med all mat jag släpade hem och hela båten upp och ner pga länspumpen och motor krånglet. Men nu är all mat på plats, båten sanerad och nya sängkläder bäddades det rent med igår.

Under torsdagen kom en firma och hjälpte oss felsöka motorn. Allt såg bra ut. Lite trött säger motorkillen att vi kollar propellern, kopplade loss propeller axeln och upptäcker det är där felet ligger. Så nu tror alla det är killen som rätade vår propelleraxel inte satte dit propellern enligt tidigare pitch. Ägaren till firman kom ner direkt och bad om ursäkt. Dom står ju för jobb och lyft men det är lite kaos då kranen pajade på torsdagen och man kom efter i det redan fullspäckade schemat för sjösättning samt att vi måste flytta oss på måndag då bryggan är fullbokad. Fått en tid för lyft på torsdag men hoppas dom hinner lyfta oss innan. En timme räcker att fixa det på land. Kan hänga i kranen.

Så nu går vi i väntans tider för lyft. Idag är första dagen vi kan slappa och bara småpussla. Vi har det varmt och gott ombord, ca 30 grader på nätterna inne i båten fram till småtimmarna då det sjunker till 28 grader. Vattnet är så sunkigt här, ni vill inte veta vad som flyter omkring i det, så bad är uteslutet.

I fredags var det BBQ fest här. Stora grillar och massa musik. Den som har ett instrument tar med sig. Satt ihop med ett gäng från Sydafrika. Många ifrån Sydafrika här. Åldersmässigt skulle jag tro vi är i mitten, väldigt varierande åldrar åt båda håll. Älskar blandningen av åldrar och nationalitet. Man lär sig något nytt varje dag.

När man spolar på kvällen i toan är det fullt med mareld, så fint. Just nu ösregnar det, blir några varma dagar som följer och mycket myggor. Dom har hittat ner till bryggan och dricker sig mätta på mig.

Avslutar med ett foto över bryggan. Ni ser det är gigantiska båtar runt oss.

Over and out så hoppas jag nästa blogg blir från Tobago !

Published by

3 thoughts on “Trinidad vecka 5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *