Trinidad vecka 4

Imorgon är dagen med stort D, sjösättning, härlig pirrig känsla.

Veckan har bestått av roligare jobb och lite turistande runt ön. Fått delar vi beställt och monterat ihop. Varit hyfsat väder, en dag med kraftigt regn och åska. Hela båten skakade kändes det som när åskan mullrade ovanpå oss. Tryggt ligga på land.

Myggorna är hemska när det regnat och varje kväll vid skymningen. Försöker ha långa byxor på då dom älskar mitt blod. Jag slåss mot dom och Tompi tittar undrande vad jag sysslar med. Älskar visst bara några, grrrrr. Visar med lite bilder vad vi pysslat med ombord.

Vissa dagar har varit sega, efter oväder blir det sån otrolig värme dagarna därpå. En dag kände jag mig nästan sjuk då jag polerade krom i solen. Fick ta en liten paus inomhus och pimpla vatten. Tompi är duktig och dricker hela tiden. Det är mycket jobb på dagarna men på kvällarna samlas man om man vill nere vid bryggan och tjötar eller dansar salsa på onsdagarna. Träffar så mycket folk. Är man duktig på nått så kör man tex salsa kurs eller en amerikanska har kört yoga vissa mornar.

Igår turistade vi lite runt ön. Hade en urbra chaufför som visade oss en massa Trinidad saker och mat. Stannade ofta och köpte lokalmat, så gott. Besökte världens största naturliga asfaltssjö. Byn i närheten hade sådana hålor och kullar i marken-vägarna då asfalten flöt där under ner till själva sjön, Pitch Lake. En guide visade oss runt på sjön och berättade massa intressanta saker. 90 ton pitch tas upp per dag som man hettar upp och tillsätter lite kemikalier till = asfalt. Häller upp detta i fat och exporterar asfalt världen över till vägar och landningsbanor. Främsta exporten går till Kina.

Det var ett ställe som vi kommer minnas. Lite coolt då det bara finns 3 st asfaltssjöar i världen. Brände till ibland på fötterna när man gick då sjön puttrade på vissa ställen. Man gick efter guiden i hennes fotspår, annars hojtade hon till. Hade varit olyckor där så bäst lyda order.

Efter detta åkte vi norrut igen till Caroni Swamp som är ett stort träskområde med mycket djurliv såsom fåglar, Caimans och ormar. Åkte ut i en båt genom mangrove träsket och såg ormar ligga ovanför huvudet i träden sovandes ut till en ö där massa fåglar samlades till skymningen. Så mäktigt sitta där och se alla fåglarna komma till ön. Trinidads nationalfågel är vacker, knallröd. När vi väntar på att hoppa i båten kommer en Caiman upp jämte mig. Det är Trinidads krokodil, blir max 180 cm men är kraftig.

Finns det nått bättre än naturupplevelser. Lite läskigt med boaormar ovanför huvudet men dom sov sött och var vakna nattetid.

Så glad vi hann med att turista lite. Somnade lyckliga men helt slut efter dagen. Nu när jag sitter här och skriver ser jag hur dom flyttar en stor katamaran för att kunna hämta oss imorgon…………pirr pirr.

Avslutar med ett foto när vi lämnade fågel ön i skymningen.

Over and out så hoppas jag nästa blogg kommer ifrån havet. Håll tummarna allt går bra vid sjösättningen.

Lämnat fågelön

Published by

2 thoughts on “Trinidad vecka 4

 1. Håller alla tummar och tår för sjösättningen imorgon. Här är det precis tvärt om, vi tömde båten idag för att ta upp den på torsdag. Får kalla kårar längs ryggen när jag ser fotot på ormen. Spännande och underbara saker ni får vara med om. Lyckliga är vi här hemma som får följa era äventyr.
  Kramar/Marie o Claes

  1. Tackar.
   Skönt ni kommer upp före ev höst stormar gör entré.
   Ormar är inte mitt favodjur heller. Får rysningar utav huggormarna och snokarna jag stöter på i Gunnebo bara.
   Hälsa alla barn och barnbarn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *