Trinidad vecka 3

Arbetet på land fortskrider men nu har vi bokat tid för sjösättning, 15:e oktober. Fy fasiken va härligt det skall bli. Tänk få börja guppa sig till söms, ha ett kylskåp och toa. Idag kör vi vår frys som kylskåp då vårt kylskåp är vattenkylt medans frysen är luftkyld. Funkar hur bra som helst på land men det är ju i vattnet man vill vara och få sätta segel.

Flera här på varvet som varit på marinan hela sommaren och jobbat på sina båtar. Ett antal barnfamiljer här och man ser hur dom har skola på förmiddagarna via nätet. Är en massa olika nationaliteter men vi har träffat en svensk kille som seglade hit 1994 och blev kvar och öppnade en rigg firma. Intressant få massa info om samhället här. Är verkliga samhällsklyftor. Kan förstå det är mycket kriminalitet då lönerna är usla och priserna höga.

Varit en skön vecka då flera punkter på vår ”Att Göra Lista” kan strykas och vi sakta men säkert börjar bygga upp igen. Visar lite med foton vad vi sysslat med.

Inte särskilt ”glamoröst” liv men det skall ju göras och som tur är så älskar Tompi läsa manualer om hur allt skall servas och verkligen vill förstå hur allt hänger ihop. Stort plus då manualer inte är min favo läsning. Sitta och läsa om nya platser, seglingsrutter är min gebit.

I helgen har vi börjat med botten. Tar hjälp ifrån en lokal kille som Dwayne rekommenderat. Dwayne kommer hjälpa oss med att polera och vaxa skrovet under veckan som kommer. Nu kan vi inte släppa ut nått vatten då botten måste vara torr – ren inför målningen av botten.

En kväll ordnade en tjej på marinan en salsa kurs. Hur kul som helst men ack sånt kylskåp man är.

Hittat en hike vi kan göra på ca 2 timmar med start härifrån. Skall hinna med det och lite utflykter under nästa vecka hoppas vi. Tog en sväng igår precis innan det mörknade till viken före vår. Massa båtar som ligger för boj där och även sjunkna båtar och övergivna.

Varannan lördag morgon åker marinas buss till olika grönsaksmarknader . Hängde med till en stor igår som låg precis intill en bamsepark där det spelades fotboll, motionerades och shoppades.

Härliga kontraster då barnen skrivit dom har haft frost och Lisa även lite snö. Är väldigt skönt med värmen men vi har med varma kläder ifall det blir Alaska eller kallare breddgrader. Mätt båten och vi är 4.90 meter höga. Skall maila en firma som vi blev rekommenderade då dem gjorde rutten vi vill göra via Great Lakes och sen transport över till Seattle. Var tvungen att ha exakt höjd på båten. Dom tog av sin köl vid transporten. Så som ni märker är vi inte klokare idag om det blir resrutt A B eller C, vilket är underbart skönt.

Avslutar med lite foton från omgivningarna och dess blomster. Så tänk nästa vecka då är det bara få dagar kvar till sjösättningen, jippi !!!!!

Over and out från landbacken.

Published by

12 thoughts on “Trinidad vecka 3

 1. Härligt att läsa om ert äventyr:)
  Förberedelserna är nyckeln till en säker Journey, oavsett om det blir A-B eller C.
  Mer salsa åt folket 🙂 🙂 🙂

 2. Hej vännen, lite skillnad på liv må jag säga. Vi har haft minusgrader på natten. Idag har jag o Katarina plockat kantareller :). Blev inte så jättemycket men tror att hon fick ihop till en risotto åtminstone. :). Kram, kram

 3. Ja vi hade ca 30-32 grader i Side i Turkiet kom hem igår efter 3 veckor
  Hua vad kall det var att komma hem.
  Hoppas att allt fungerar väl för er nu
  Och lycka till vill vi önska er på eran fina resa.
  Bosse och Eva

 4. Heeej
  Härligt att se att ni är på G. Inte så länge sedan vi satt på Gothia och åt middag
  Nu har det redan gått ett par veckor. Frosten har kommit och vi hoppas snön dröjer☃️.
  Var rädda om Er
  Kram fr oss/fam Eriksson Svensson

 5. Först och främst. Tack för senast. Hur väl ni än skriver och berättar och visar sköna bilder, så är det inte i närheten av att få träffas. Härligt att se hur ni fixar och donar inför avfärd. Inser att det är en hel del att göra men ni verkar ha både tempo och tålamod. Jag ser fram emot att läsa vidare om era upplevelser under resans gång.
  ps. Hade -3° i morse ds.

  1. Var jättekul att ses. Hoppas Paris levererade
   Mer än man tror som skall fixas och tålamodet får tränas. Ha det så gott i kylan, brrrrr ⛄️

 6. Hej.
  Vad roligt ni har med ”att göra listan” konstigt att den aldrig blir färdig, nya saker kommer till! Härligt att komma i sjön. Vi skall ta upp. Det är härligt soligt, kallt och krispigt i dag. Fyra minus i natt.
  Lycka till med sjösättningen.

  Hälsningar
  Eva o Lasse

  1. Ha ha, ja ni vet precis hur ” att göra listan” funkar. Vi startade med 20 punkter och wips så var det 35
   Lycka till med upptagningen………roligare sjösätta.
   Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *