Trinidad vecka 2

Förra söndagen när jag skrev bloggen var det busväder här som nådde kulmen på eftermiddagen. Det var stormen Karen som gick norr om oss som gav oss mängder av regn och svall. Vi på land klarade oss jättefint men var inte kul för båtarna vid bryggan. Så tråkigt och se när saker går sönder men inga människor kom till skada. Var stora svallvågor på Grenada och Martinique också. Ovanligt det blir sådana vågor här i Trinidad hörde vi. Visar liten film från marinans brygga.

Video över svallet vid marinans brygga

Nu i veckan har vi haft otroligt varmt med några enstaka skurar bara. Var ute med lilla bussen en dag när regnet kom, blir översvämningar på gatorna.

Vi har fortsatt beta av på vår ”Att Göra Lista”, sakta men säkert går det framåt. Är fortfarande i service stadiet mer eller mindre. Är ju första året vi själva har henne på land kan man säga och skönt kunna greja utan båten rullar. Visar med lite foton vad vi pysslat med.

I torsdags åkte vi med marinans buss, 10 personer som skall göra olika ärenden. Man står utanför och väntar tills ärendet är klart. Avslutar med stopp vid mataffären. Lite som ”trygga rundan”. Vi ville till en bilstereo affär och köpa nya högtalare och radio. Tompisen har äntligen hittat placeringen av högtalarna där han tror det blir bra ljud.

Våran radio idag tar inte in alla frekvenser. Tar in 88.1 – 88.3 – 88.5 osv, hoppar dom jämna frekvenserna. Tyvärr går det inte att köpa en radio här som tar in alla frekvenserna. Får leta vidare efter radio men nya högtalare fick vi köpt. Amerikanska radio verkar vara på detta vis.

En kväll var det sån röra i båten och Trinidad hade röd dag, Republic Day, så vi gick ut och käkade. Mycket lokalbor ute och trubadurer som spelade. Det var deras självständighetsdag. Är egentligen i augusti men firas i september.

Pratat med vårt engelska försäkringsbolag. Vi är inte försäkrade mot namngivna stormar förrän 1 november i vattnet. Med detta i bakhuvudet har vi ingen panik i vattnet. Kommer sjösätta innan dess men hålla koll på vädret och skulle det bli för mycket busväder får vi lyfta upp henne igen.

Läst en del om Trinidad och vi vill gärna se lite mer av landet. Otroligt grönt och häftigt djurliv med massa vackra fåglar och tyvärr också 4 giftiga ormar………….skall ha guide med oss när vi skall in i djungeln. När vi känner oss lite mer färdiga skall vi ut och turista oss lite.

Efter sågande i båten i fredags för högtalarna tror vi Tompi fick nått i ögat. Började skava i fredags eftermiddag och igår bara ögat rann och skavde. Idag mycket bättre, blir glasögon nu ett tag istället för linser. Nått som inte heller var roligt var en läsning jag gjorde på nätet. Trinidad och Tobago tillverkar mest plast av alla länder per invånare. Lite nya lagar kommer från årsskiftet som kommer dra ner användandet av plast produkter, tummen upp.

Livet ombord fortsätter på land, och under nästa vecka hoppas jag vi kommer till uppbyggnadsfasen mer. Beställt lite reservdelar som vi inväntar och efter det kan vi sätta ihop båten. Man pratar ju med alla här som bor i sina båtar och alla tycker det är dyrt. Behöver man hjälp så kostar det fläsk. Vet inte om det har blivit mycket dyrare här på senare år. Sen är deras valuta kopplat till USD och det gör ju inte saken bättre. Tur man gör det mesta själv. Idag skall jag fortsätta dagen med kontroll av vår kätting, 70 meter skall gås igenom, pust, behövs en bra ljudbok.

Avslutar dagens blogg med foto sen förra söndagen och idag. Lite häftigt (skrämmande ibland) med skiftningarna då den ena dagen aldrig blir den andra lik.

Over and out från ett soligt och varmt Trinidad !

Published by

4 thoughts on “Trinidad vecka 2

 1. Ni får det att kännas som om vi är ombord och med på resan! Hoppas ni slipper fler oväder nu och inte stöter på några ormar!
  Kramar från ett regnigt Mölndal!

 2. Mycket intressant läsning trots en del motgångar och dåligt väder. Går det bra att sova trots blåsten?
  Kramar och var rädda om er
  Agneta o Mats ❤️

  1. Det går jättebra att sova. Inte haft någon blåst direkt här utan mer vågor bara.
   Hoppas Mats är på bättringsvägen. Hälsa ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *