Trinidad vecka 1

Då är vi på plats igen hos Asta. Hon var så fin när vi kom, klarat sig bra under sommaren. Kommer fortsätta skriva som tidigare och berätta vad som händer och sker. Asta har fått en liten Facebook sida under sommaren, S/Y Asta, där det kanske kommer nått litet inlägg.

Det roliga eller det var ju inte roligt var att det var så sorgligt med alla hejdå. Våra goa grannar, Monika och Pekka, bjöd in oss på en super mysig middag sista kvällen, lite balsam för själen.

Emil och Linnéa hämtade oss kl 4 på morgonen i söndags och körde oss till Landvetter. Var med och checkade in oss och fick se en frustrerad Fru Svensson. 4 kg övervikt kostade 200 USD. Hade försökt lägga till kilo innan men det gick ej pga olika flygbolag. Skrivit till Lufthansa. Var bara till att släppa det och flyga till Frankfurt – Panama – Trinidad. Kom fram på natten där vi bodde på ett litet motell. Marinans lilla minibuss hämtade oss på måndag morgon. Värmen slog emot en och trafiken var lika intensiv som vi mindes.

Genomgång med Dwayne som höll koll på Asta under sommaren

Kändes lite tafatt i början, men fick startat upp henne med vatten och el. Konstaterade att vi har så mycket saker ombord, hon är verkligen full packad överallt. Bra att ha när det är svårt få tag i reservdelar och verktyg.

Tog fram våran ”Att Göra Lista” och bestämde börja med sakerna där vi behöver hjälp.

Tompi tycker det är så kul att få ordning på sakerna medans jag ser att vi är ett steg närmare sjösättning. Det kommer dröja innan vi kommer i vattnet då det är flera saker som skall fixas och stormsäsongen skall hinna dra förbi . Just nu regnar det som om himlen öppnat sig och blåser rejält. Riktigt oväder och det är värre norr om oss. Inga foton från dagens oväder men nedan ser ni hur skiftande vädret är.

Det går oväntat bra att bo i båten, vi har alltid 25 grader inne i båten . Köper ofta lunch från ett gatustånd och äter lättare frukost och middag/kvällsmat ombord. Fina duschar och toaletter på marinan. Vet inte hur många gånger man klättrar upp och nerför stegen dagligen……….men kan säga många.

I onsdags åkte jag med marinans minibuss till ett shoppingcenter där jag handlade mat. Alla nationaliteter i bussen som skulle göra olika ärenden, shoppingen tog 4,5 timmar. Men helt suveränt och igår åkte vi till en lokal frukt marknad. Mycket billigare handla frukt och grönt där. Just nu är det säsong för Avocado, så goda.

Visar med lite foton vad vi sysslar med. En enkel sak som vi tror skall ta 1 timme tar 7 timmar typ. Allt tar så mycket längre tid.

Vi har haft lite vibrationer i propelleraxeln så den är borttagen och en kille tittar över den så den är rak – aquadriven okej. Ja som ni ser har vi lite pyssel för oss. Ömsom sol – ömsom regn och massa båtfix. Är härligt vara här igen, drömmer småkryp och håller koll på grannbåtarna så inga småkryp hittar dit.

Avslutar med delar av ett klipp från OCC newsletter. Våra holländska kompisar skickade det till oss.

Over and out från båtfixarna !

Published by

6 thoughts on “Trinidad vecka 1

 1. Halloj!
  Vilket härligt liv ni lever nu! Så himla kul och omväxlande… Annat än det gamla ekorrhjulet…
  Synd att vi inte hann ses innan ni for men vi ses ju på nätet istället! 🙂
  Ser fram emot många härliga bilder och berättelser!
  Ta hand om er och bamsekramar!

 2. Underbart att läsa eran blogg igen! Ser redan fram emot nästa! Lycka till med myror och båtfix… Jätteskönt att höra att Asta klarat sig så fint utan er!
  Kram från ett regnmulet Mölndal ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *