Snart bär det iväg till Trinidad

Fyra månader i Svedala, har susat förbi. Till helgen sitter vi på flyget till Trinidad och Asta. Så här följer lite om sommaren, go reflektion.

Två saker jag tänkte på första tiden hemma i huset var slöseriet med vattnet samt allt det materiella. Man klarar sig med så mycket mindre vatten, kläder och prylar. Men nu 4 månader senare så är man inne i ruljansen igen, det är lätt bli ”prylgalen”. Man ställer om sig snabbt åt båda hållen.

Våra franska vänner vi plockade upp ute på Atlanten hörde av sig i somras och berättade dom jobbade som attan för att köpa ny båt och hoppades kunna sticka iväg om några år och göra sin seglingsdröm.

Våra franska vänner vi plockade upp ute på Atlanten

Efter några dagar på svensk mark började vi hjälpa Emil o Linnea med att byta tak. Var roligt……………många ton pannor som kördes till tippen och nya som sen bars upp. Kropps arbete är bara bäst. Medans vi höll på med taket åkte Lisa till Svalbard och jobbade på en båt. Fick se dessa fascinerande isbjörnar på nära håll. Då var mamma avis. Svalbard verkar vara helt magiskt, sådana naturupplevelser. Taket blev jättebra och när väl det var klart så tyckte Emil lika bra måla huset nu också, så det blev både tak och färg.

Sen följer lite mindre spännande arbete med vårt hus, såsom målning och pannbyte. Vet inte hur många ljudböcker och poddar det tog oss att måla huset, lite samma känsla som puts och polering av skrovet. Men nu kan vi tryggt lämna huset och vår nya inneboende slipper frysa i vinter. Jättego kille från Skövde som skall bo här över hockey säsongen där han passar kassen för Mölndal. Så nu får vi lära oss om hockey och följa deras seriespel.

Mellan husfix har vi träffat nära och kära, så härligt. Varit mycket goe fika med tjöt, middagar och garv. Känns inte som om man varit borta direkt. Massa hej och nu blir det hejdå. Det är dessa hejdå jag tycker är så tråkiga.

Hänt en massa roliga saker men nått som är båt betonat är att vi fått 10-årigt B1/B2 visum till USA. Åkte upp till USA:s ambassad i Stockholm på intervju, förberedda med alla dess dokument som eftersöktes men väl där kändes det som om dom tyckte det var mer spännande med seglingen. Först en visum ansökan på nätet som alltid avslutas med en intervju på plats.

Fått 10-årigt B1/B2 visum till USA

Gjorde en liten roadtrip i samband med Stockholms besöket och hälsade på vår sponsor för Ocean Cruising Club (OCC) klubben i Nynäshamn bl a. Hört mycket om klubben från våra Holländska vänner och blev medlemmar nu i somras. Är en klubb för långseglare över hela världen.

Tompi efter operation

I början av juli gick Tompi till vårdcentralen i ett annat ärende men bad dom kolla på några födelsemärken. Blev fotografering som sen skickades till Sahlgrenska och därefter besök och borttagning av ett litet födelsemärke på hudkliniken. Efter provsvar kom såg man det var förstadiet till Malignt och opererade bort ett större område. Helt fantastisk vård och från första besöket på vårdcentralen till sista på Sahlgrenska tog det drygt 3 veckor. Visst blir man glad när allt bara flyter på och funkar så klockrent. Vill egentligen skriva en insändare för vården. Man hör och läser så mycket om allt det negativa men sällan allt det positiva lyfts fram.

Nått som vi njutit av är alla fina promenader i Gunnebo med lilla Ludde som bott hemma med oss i sommar.

Då det inte hunnits med att vara till havs så har vi desto mer åkt husbil. Dels över midsommar med vänner och sen hyrde vi en sämre begagnad husbil för att köra upp till Luleå där Lisa skall plugga till civilingenjör Rymdteknik. Tyckte det var kul att se Sverige och vart hon skall hålla hus i 5 terminer innan 5 terminer väntas i Kiruna. Som sagt var den en sämre begagnad och inte mycket som fungerade. Gick bra likväl och vi konstaterar att Sverige är vackert.

Innan Lisa for iväg var vi turister i Göteborgs undre värld. Gick en guidad tur i Göteborgs katakomber. Historia blir bara roligare och roligare med åren.

Hade en lista vi skrivit upp det som skall med ner till båten. Blir tungt bagaget och övervikt. Vissa saker har varit billigare och lättare få tag i här. Våra kläder och dyligt finns kvar i Asta, så det är skönt slippa släpa på det också.

Det som vi kommer sakna är familjen och vännerna.

Ludde skall vara hos sin bonusfamilj Annie och Janne men startar med att åka med mina föräldrar till Ölands skördefest i husbil. Tungt säga hejdå till lilla grisen.

Våra planer är just nu undersökning ifall det är möjligt att segla USA:s östkust upp in i Great Lakes till Lake Superior och där transportera henne över till Seattle och därifrån segla norrut till Alaska. Skall ner och mäta höjden exakt som vi måste ha för att få en korrekt offert. Funkar inte detta så blir det plan B eller plan C.

Orkanen Dorian kom in norr om Trinidad så allt lugnt där. Hemsk förödelse hon lämnade efter sig. Stor respekt för naturens krafter.

Nu börjar jag nästan hoppa då vi är på Asta denna tiden om en vecka, jippi !

Published by

12 thoughts on “Snart bär det iväg till Trinidad

 1. Jag hoppas ni får en riktigt fantastisk resa även denna gång.

  Vad unga vi var när vi började spela, förresten! Vi hoppas ju på minst 25 år till. Kanske kan bo på samma äldreboende en vacker dag.

  Puss o kram på er båda!

   1. Så intressant att höra vad ni gjort under sommaren här, kan säga att ni inte legat på latsidan
    Hoppas nu på en bra resa ner till båten och i båten.
    Kramar Agneta

 2. Önskar er en fin tripp även denna gång. O fina blogginlägg hoppas vi på- jätteroligt att följa. Och att ni e hemma snart(?!) igen
  Kram o ta hand om er

 3. Roligt att träffa er i somras !
  Lycka till med fortsatta seglingen!
  Det ska bli spännande att läsa om era äventyr!
  Man blir inte bara lite avis!!!!
  Kram

   1. Ta det nu som det kommer hittar man fina platser så skall man stanna ett tag,
    om det nu inte är så att man vill sticka innan vindarna vänder.
    Klokt att göra denna resan nu när man har orken och vilja,sedan på äldre dagar får man sitta och titta enbart på bilderna man tog under er fina resa.
    Tag mycket bilder det är alltid roligt.
    När jag var till sjöss så fanns nästan ingen som hade kamera.
    Det hade ju för mig varit väldigt roligt idag att titta på bilder från hela Sydamerika .
    Önskar er en fin resa igen.
    Vi gamlingar tar en chater resa till Turkiet i tre veckor Side på lördag morgon.
    Lycka till
    Mvh Bo och Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *