Hej hej Mölndal !

Då var vi åter i Mölndal igen……………..tiden har bara rusat iväg denna säsongen.

Tompi däckad i influensa

Vi kämpade på med Asta under sista veckan. Tyvärr åkte Tompi på influensa på måndagen. Låg mer eller mindre hela tiden tills vi lämnade marinan på fredagen.

Tyckte synd om han då det inte är roligt ligga med feber och kass mage på land i 35 graders värme och ingen toa ombord……….hjälp 😆

På tisdags förmiddagen lyftes hon upp. Riktigt stor och bra kran har marinan och en dykare som ser till att banden hamnar rätt under båten. Kändes tryggt men ack så sorgligt……………….men lilla Asta behöver vila lite på land när ev stormar drar runt i Karibien. Kommit fram till att Asta är min stora materiella kärlek.

boat with red heart in the ocean

Väl på land var det bara börja fixa med täckställningen. Trodde det skulle bli skilsmässa när vi skulle få ihop täckningen. Men det gick bra att få ihop bitarna och tror nog inte en enda svordom kom ut. T tog lite piller då och då när vi var tvungna att vara båda annars så var han lite liten i soffan.

Finns en bra kille (Dwayne) som hjälper till med vad man behöver få hjälp med utöver marinans tjänster. Vi bad om hjälp med skrovet. Inga stora pengar och skrovet blir jättefint. Dwayne kommer även hålla ett öga på båten när vi är iväg och messa oss löpande om hur Asta mår.

Hittills känns det inte som om vi glömt nått men det är mycket att ha ordning på då det inte bara är att åka till båten och rätta till nått eller hämta.

Körde motorn i glykol blandning, byte av oljefilter och olja etc med input från sjuksoffan.

Vi träffade lite vänner då och då från konvojen. Käkade lunch sista dagen med båten Barlind från Tyskland som ligger på Powerboats. Fick då lärt oss att man kan söka B1 / B2 visum till Usa som gäller i 10 år. Skall kolla upp detta och ansöka om visum som bl a innebär intervju i Stockholm för oss på amerikanska ambassaden.

Åkte till vårt motel nära flygplatsen med lite annat folk på fredagen. Det var bl a ett äldre par från Florida som bodde på marinan 3 månader per år. Dom hade kommit hit varje år sen 1978. Hade haft båt tidigare som dom sålde för några år sen. Dom älskade själva miljön och träffade vänner, helt ljuvligt sött par.

Vi checkade in på motellet och åkte till ett stort shoppingcenter där vi fördrev tiden med lite presentinköp och fikande. På lördagen kom taxin halv 5 på morgonen och hämtade oss och körde oss till flygplatsen. Han var lite sen så vi kom till flygplatsen en dryg timme innan vi skulle lyfta……….men vi hann.

Var helt ljuvligt att se alla när vi landade efter ett dygn 🙂 på Landvetter.

Nu blir det att hänga med dottern Lisa tills hon åker till Svalbard för att jobba på en båt i sommar och hjälpa sonen Emil med deras takbyte närmsta veckorna.

Mitten av september flyger vi ”hem” igen. Kommer greja med Asta på land ett tag och hålla koll på vädret eller rättare sagt vindarna. Ser allt bra ut seglar vi till Tobago i oktober och sen norrut.

Vet inte riktigt vart det bär av nästa säsong. Vi är sugna på Alaska men vi får se 🙂

Tar en liten blogg paus och kommer åter när vi är hos Asta igen.

Over and out och önskar bästa sommaren till er 😘😎❤

Published by

12 thoughts on “Hej hej Mölndal !

 1. Redan?
  Välkomna hem och hoppas att vi syns snart fast efter Tompas karantän förstås.
  Allt gott!
  /ALE

 2. Läste att ni var sugna på Alaska. Kanske finns det några tipps på vår hemsida http://www.windracing.com eller på s/y Moon’s hemsida. Vi seglade där samtidigt för 3 år sedan. Har bara positiva minnen därifrån. Själv är vi strax söder om Salvador i Brasilien på väg till Surinam, där Liv spenderar orkansäsongen medan vi är i Sverige.
  Hälsningar fån
  s/y Liv
  Jan & Christina

  PS. Mycket trevlig läsning på er hemsida Ds.

  1. Hej!
   Tack för tips. Skall läsa på i sommar och återkommer om frågor dyker upp.
   Träffat ett par som kom från Surinam och tyckte mycket om landet.
   Ha en härlig sommar !

 3. Kul att läsa er blogg o få vara med lite, men ännu bättre att få träffa er här hemma innan ni sticker iväg igen.
  PoK

  Katarina

 4. Välkomna hem❣❣❣ Otroligt så fort tiden går.
  Vi planerar att åka iväg med husbilen i 3 veckor upp till Älvdalen o vidare genom Hälsingland och ut till Höga kusten..
  Kram/
  Marie

  1. Premiärtur med nya husbilen , läckert.
   Hoppas på fair roads och sol. Ha en fantastisk härlig tripp. Kramar

 5. Good to know you and Asta safe. Use the time in Sweden since you are coming back home soon.
  Big hug Mirjam

  1. Hi!
   It is busy days now to see everyone . Is it great to be on Fluke again ?
   Enjoy and a Big hug to you

 6. Så tomt det blir utan några Asta-rapporter, men vi får väl hålla oss till hösten och se fram emot det
  Ha nu en svensk skön sommar.
  Vi kanske tittar förbi något i sommar

  Kramar Agneta o Mats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *