Båt mekar veckan

Igår lämnade vi hamnen då allt var på plats. Sån härlig känsla att få komma ut ur hamnen, ingen vind så vi gick bara 4 Nm till en liten bukt öst om Marina San Miguel.

Ankring precis vid startbanan för flyget

Där låg en annan svensk båt ifrån Göteborg, Muckle Flugga. Så idag kanske vi får hjälp och få igång vår SSB radio utav dom. Inte många som nyttjar SSB upplever vi utan dom flesta kör via satellit.

Förra veckan har vi fixat båt mestadels och igår fick vi klart det sista. Rodkicken var för lång så vi fick kapa den. Varit mycket frustration men gick bra till sist. Storseglet har fått lite mer sömmar i sig och lazybagen på plats.

Nya lazybagen (bomkapellet) på plats

Varit helt kaos i många båtar som skall fixa allt innan överfarten. Säkert mycket nerver inblandat, stort steg att segla över Atlanten. Förra helgen blev hamnen proppfull pga dom stora vågorna runt om öarna. Vi fick se en video av en gammal Volvo Ocean Race båt som låg utanför Tazacorte kämpa mot vågorna och hörde hon sjönk sen. Hon låg för ankare och var risig. Ingen bodde ombord.

Vädret var lite halvt om halvt under veckan men i fredags kom solen och värmen tillbaks. Vår vattenmätare visade 22 grader innan och nu visar den 20 grader i havet. Vet inte om gradantalet stämmer men man ser havet blivit 2 grader kallare.

Busväder

Vi har hittat mycket bra saker i båten, kanske köpte förra ägarna nya delar men inte orkat byta. En regnig dag bytte vi vattenkranar ombord i köket och på toa.

 

 

 

Tompi har ont i sin rump muskel så vi försöker köra lite yoga-stretch. Vi hade svårt att hitta gräsmattor, blev lite övningar på golfbanan. Man tror man har så mycket tid men alltid så rusar dagarna bara förbi. Är väl dålig prioritering, hmmmm. När vi skulle storhandla så fick vi cykla 9 km och sen skall allt papper bort och alla varor gås igenom innan det lastas in för att undvika kackerlackor, klart det tar tid :).

Genomgång av matvarorna
Köpte inte Muräna till middag

 

I fredags kom det en massa snö på toppen, Teide, så vägarna dit upp stängdes. Vi såg snön ifrån hamnen på toppen.

Foto från hamnen på ett snöklätt Teide
Foto ifrån Aemet station på Teide

 

 

 

 

 

 

 

Båtfirman i hamnen gjorde så bra arbete. En dag kom dom med en stege som låg i containern och frågade om vi ville ha den. Dom svetsade på två fästen som passade och förlängde den. Underbart att ha en stege nu framtill som vi kan kroka på vid behov. Så skönt fått fixat diverse svetsarbeten ombord.

Renovering av alla travare till storseglet
Tvätt o vaxning av bommen när den kom på plats

 

 

 

 

 

 

En kväll var vi över hos båten Lille Mys, deras båt är 48 fot och 4,60 bred. Var som att komma in i ett stort hus. Man märker sån skillnad när båtar är breda på storleken. Väldigt kul att se olika båtar.

Bamse katamaran med alla dess olika ljus. Här blått sken under båten.
Kvällspromenad vid skymning från strandpromenaden

 

 

 

 

 

 

Härligt att få ha pysslat och fått åtgärdat saker på fixa listan. Nu denna veckan blir det väl ankring runt om innan vi seglar tillbaks till marinan för att hämta Emil o Linnea. Stackars Emil har fått åka runt och hämta upp massa saker som vi vill få ner. Tur man kan lägga till kilo på bagaget. Men som vi säger sätt tandborsten i bakfickan så låna kläder av pappa. Längtar tills dom kommer ner nu.

Nu kom en inbjudan från en annan svensk båt, Aristocat, här i viken på lite fika. Det händer alltid nått. Bara hoppa i dingen och åka över……..så härligt liv.

Published by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *