Från norra till södra Teneriffa med val inslag

Denna veckan har vi både hissnat, njutit och arbetat med båten. Måste börja med förra lördagen när vi lämnade norra Teneriffa, Garachica. Kollade med polisen på morgonen och det var ok att lämna hamnen för vågorna. Fick springa iväg på morgonen först och handla då mataffären stängde dagen innan pga vågorna som slog in. Vågorna var fortfarande stora intill klipporna. Vi hissade segel inne i hamnen och gick ut ur hamnen och det som möter oss är ett berg som kommer rullande, men Asta gled upp på vågen och tog den som den bastanta damen hon är. Var ungefär som när vi gick ut ur Pentland sund och mötte Nordsjön. Blåste ca 20 knop på nordsidan, lite rörig sjö då vi hade motströms. När vi sen rundade hörnet till västsidan var det mycket mindre vind och lugnare sjö. Började spana efter valar då det var svårt innan pga vågorna. Hade nästan gett upp hoppet men så plötsligt ser vi hur några valar blåser ut luft på håll.

Lite smakprov blev det men vill se mer val och delfiner. Vi seglade söderut och plötsligt var det kolsvart, man är ganska utlämnad då det inte finns många ställen att ankra vid. Blev bukten utanför Los Cristianos, första gången vi ankrade i mörka natten. Asta har 6 st röda lampor utspridda i båten och i sittbrunnen när vi seglar på natten, väldigt bra då mörkerseendet inte hämmas.

När dyningarna stör sömnen flyttar vi till salongen
Nattbelysningen vid navigationsbordet

 

 

 

 

 

 

 

 

Rullig natt så vi bestämde oss för att testa bukten utanför hamnen Los Galletas nästa natt, mycket lugnare att ankra där. Tog dingen in till hamnen och där var det inte lätt att parkera dingen. Slutade med att hamnvakten blev sur på oss och hade tagit vår bensindunk när vi kom tillbaks. Märkte vi fick soppa torsk och såg tanken var borta. Annika hoppade i land och gick och frågade och då tog han fram den. Nästa dag var han mycket gladare och visade oss plats.

Alla vägar är bra utan dom dåliga
Las Galletas hamnkontor

 

 

 

 

 

Fiskarna säljer sin fisk här. Öppnar när dom fått fångst.
Solnedgång

 

 

 

 

 

 

 

Skulle legat där i 2 nätter men på måndag eftermiddag började det blåsa och vågorna växte snabbt. Kastade loss och gick in till hamnen där vår lazybag skall sys, Marina San Miguel. Fick plats som tur var, både ringt o mailat dom tidigare under veckan men inget svar. Hört det var svårt med plats nu när många fixar båtarna i hamnen inför Atlantöverfarten. Hamnen är stor och jämte hamnen finns hotell, lägenheter samt två golfbanor. På onsdags morgonen träffade vi Thomas som skall sy vår lazybag, han är totalt sönderstressad. Duktig seglare från Schweiz som syr och gör rigg jobb. Har väldigt gott rykte om sig. Vid mätningen av bommen frågade vi lite om några saker vi hade tänkt fixa i Las Palmas. På något sätt har allt bara flutit på så vi fixar flera saker i denna hamnen via Thomas och Volvo Penta firman i hamnen. Bomfästet, ny kick, översyn av storseglet, ev nya travare samt lazybagen.

Här sys lazybagen
Här fixas bom fästet

 

 

 

 

 

 

 

Så vi har tvättat segel, tagit ner bommen, små fixat med lite ditt o datt. Sen är vi tydligen en sevärdighet då vi har fått ta ut vårt ankare en bit för att komma i land. Det vickar rejält och det är högt, tycker vi fått in snitsen bra nu. Kollar på en stege att ha där fram för hamnar utan sidoponton.

Många kommer för att åka u-båten som ligger jämte oss
Rätt teknik så kommer man upp 

 

 

 

 

 

 

En dag cyklade Annika upp till ett industriområde för att leta stege, massa stora affärer där och mycket européer som ”bor” här som shoppar loss. Letade efter en adventsljusstake men icke då. Julduk är inköpt dock. Här nere finns bara mindre affärer så matinköp blir inte så lätt.

Regnbåge över golfbanan
En magisk kväll då havet blev spegelblankt i hamnen

 

 

 

 

 

 

Igår var Annika ute och lufsade jämte havet o golfbanan, rätt som det är kommer en golfboll farande en knapp meter från huvudet, golfarna blev livrädda. Dumt och lägga en stig där kom vi fram till.

Dags för klippning
Dags för klippmaskinen

 

 

 

 

 

 

 

Vi har friserat oss under veckan också, är ovanligt välklippta nu. Annika klippte nog av minst 10 cm, blir slitet av allt salt och sol. Mycket nöjda 🙂

Bomlös Asta

Så just nu fixar vi och i början av nästa vecka hoppas vi ha fått allt på plats igen. Känns riktigt bra att fått fixat detta nu. Bra människor att ha och göra med. Det vi prutade ner Asta med vid köpet har vi gjort en Asta fond utav. Har lite saker vi vill ha fixat under närmsta året.

 

 

Träffat lite svenskar här i hamnen som är på väg över Atlanten men en hade kommit tillbaks efter 7 år. Fick höra om Panama som lockar oss. Våra närmsta grannar är från Frankrike och engelsktalande, super trevliga. Idag har vi regn och blåst, riktigt mysigt sitta i båten och kura. Imorgon skall det bli fint väder igen. Kul att fixa med båten. Man blir glad när allt faller på plats fastän man är i okända vatten och annat språk. Så nästa vecka kanske ni får ett före och ett efter foto på Asta. När vi är klara här lämnar vi hamnen och seglar upp lite på östsidan och ankrar innan vi vänder hitåt igen för att möta upp Emil o Linnea om 2 veckor. Flygplatsen ligger en mil bort bara. Så livet fortsätter vara riktigt gott och vi kör med appen duolingo för att öva vår spanska. Vi är faktiskt urkassa men vi märker att vi lär oss sakta mer ord. Buen fin de semana !

Published by

2 thoughts on “Från norra till södra Teneriffa med val inslag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *