Norra Teneriffa

Hade lugnt och fint tänkt oss veckans blogg men så kommer världens vågor idag till byn Garachico och det blåser max 20 knop. Naturligtvis blir det vårat fokus. Hamnen stängdes av och vägen längst med byn/havet. Undrar hur det blir när det verkligen blåser här. Havet och klipporna här är helt magnifika.

Vågorna slår över piren
Polisen har stängt av vägen pga vågorna som slår över

 

 

 

 

 

 

 

Vi lämnade ankarviken utanför Los Cristianos i söndags för lite mer natur. Läst om klipporna på nordvästra Teneriffa utanför Los Gigantos. Höga och mäktiga, vinden bara dånade på oss när det var en dal/springa i berget. Åkte in i Los Gigantos hamn för att kolla, hamnen används av charterbåtar av olika slag till 99%. Hur som helst låg vi plötsligt förtöjda. Kan säga vi föredrog våra ankringsvikar för denna hamnen var så orolig och ryckig när högvattnet skulle in så det slutade att Tompi sov framme och Annika i salongen.

Tur vi har dingen så vi kommer iland
Klipporna utanför Los Giganos

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämnade dan därpå och rundade fyren Punta de Teno för att komma till Norra Teneriffa. Vi bara älskade den norra delen för klipporna och allt det gröna. Kändes som ett bra beslut att dra norrut.

Fyren Punta de Teno
Teides topp i bakgrunden

 

 

 

 

 

 

Ringde upp hamnen på VHF:en och en spansktalande polis sa bara no problem. Läst att det inte får vara mer än 3 meter höga vågor för då kan man inte gå in. Allt gick bra och han tog emot oss glatt. Vi var enda gästbåten och han har varit så go. Pratat lite spanska varje dag med hjälp av kroppsspråket. Är spanska båtar som ligger i hamnen för vintern. Vi har trivs jättebra och byn ligger 10 min bort och sen finns det fler byar åt vardera håll som vi utforskat med cyklarna.

Hamnen i Garachico

Kommer avsluta bloggen med vår 4:e film ( cykling ), inte så rolig men vi övar för tänk när vi möter massa valar och skall göra en film om detta, ha ha.

En dag grejade vi varmvattenberedaren och fick cykla till byn åt andra hållet för att köpa en ny termostat, jättefint var det och solen sken på oss. Båda blev så glada för det var inget vi väntat oss. Ofta som oväntade saker dyker upp som förgyller.

Båten upp och ner igen för fix av termostaten i varmvattenberedaren
Vy över bananplantage

 

 

 

 

 

 

Bytte termostaten och satte ihop båten igen, men i morse var det en liten ångbastu igen. Termostaten var trasig, den var 2 polig som tur var då den första inte bröt inatt. Kopplade om till den andre och nu har vi testat hela dagen och det känns som det är ok. Strosade runt en dag och såg små barn som gick i fotbollsskola, så söta och dom verkade ha det skojigt.

Kul och bra med cyklar
Fotbollsskola

 

 

 

 

 

 

Skymning

Nu har vi 3 datum framför oss att förhålla oss till, fixa lazybagen nästa vecka på södra Teneriffa, Emil o Linnea kommer i början av december och sen kommer Lisa från Nya Zeeland före jul.

Skall bli jättekul att se barnen igen, lilla sladdisen Ludde fick vi rapport om igår ifrån Janne, han lever livet och har det toppen.

 

Vår plan är nu att lämna norra Teneriffa imorgon och segla söderut. Skall leta val hela vägen imorgon och ta flera turer på platserna dom lär finnas vid. Finns 4 olika valsorter här men den vanligaste är Pilot Whale. Finns här på norra och även södra Teneriffa har vi hört. På vägen upp såg vi dom på långt håll bara. I filmen ser ni skelettet av en valsort som finns här. Tror inte vi är så kaxiga om en 17 meters val kommer och simmar nära båten. Lovar ha kamera och allt förberett tills ”valjakten” imorgon så kanske det blir en vacker film nästa blogg. Livet fortsätter vara gott och varje dag är ett äventyr på något sätt 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *