Hejdå La Gomera

Valle Gran Ray var riktigt mysigt, vi trivdes. Gick man drygt en kilometer kom man som till en annan by, där hotell och restauranger fanns. Bra upplägg för det fanns fortfarande kvar en go känsla.

Liten dunge framför havet
Valle Gran Ray där hotell och restauranger fanns

En morgon satte vi klockan på 7 och åkte dinge in till hamnen för att se dom berömda Manta Ray som fiskarna matade på morgonkvisten. Det var ingen matning längre men man såg 2-3 stycken simma inne i hamnen. Jäklar va stora dom är och svansen är lång. Vi snorklade mycket där för att se dom live in vattnet men lyckades inte utan blev från kajkanten. Ni får se dom lite i filmen som kommer sist i bloggen.

Kulingen (20–26 knop) som kom klarade vi av bra. Blåste lite till och från under hela tiden vi låg där. När det blåser så ligger man upp mot vinden men när vinden mojnar lägger sig båten med bredsidan mot vågorna och man gungar inte så trevligt. Gäller allt är säkrat i båten då det rullar riktigt mycket. Man är ju lite ”vaksam” innan man vet man kan lita på utrustningen när det brallar i.

Det gick några färjor hit och en av dom tycker vi inte om.

Gasglad kapten…….obs ej brand
Svensk armatur meddelar Tompi stolt

 

 

 

 

 

 

 

 

Periodvis låg vi 13 båtar ankrade i viken. Man tror det skall vara tråkigt men icke. Alltid något att kolla; håller ankaret, solnedgång, oj nu ligger båtarna där borta för tätt. En sen kväll var det synd om ett ungt grekiskt par som legat där länge fick en båt på sig där ägarna var ute och hade ankrat under dagen. Slutade med att dom fick ge sig iväg och lägga ut ankaret på nytt längre in i viken. Inte så jäkla lätt som det låter när det blåser 20 knop och det är kolsvart. Det gäller att inte ankra för tätt då man rör sig i alla dess riktningar pga blåsten, tidvattnet, fallvindar osv.

Ankarviken i Valle Gran Rey
Solnedgång

 

 

 

 

 

 

Nått som vi båda tycker är kul är att köra dinge, nu slipper man konkurrera med barnen, ha ha. Litet projekt att ta sig i land och tänka på tidvattnet när man binder fast den med kättingen. Är en frihetskänsla på något konstigt sätt och det bara bubblar i magen när man susar fram.

Dingekörning
Tidvatten på 2 – 3 meter

 

 

 

 

 

 

 

En dag kände vi det var dags för en liten hike igen. Hade karta över ledarna sen tidigare och såg att vi kom på en led 7 km från hamnen. Fanns inte med på kartan men på våra mobilkartor fanns en liten stig som skulle ansluta till leden. Det var nog en av våra roligaste vandringarna någonsin, flera gånger fick man verkliga adrenalinkickar. Klättrade upp till 772 meter där stor del var klättring.

Ibland massiva stenar
Nu är vi uppe på toppen

 

 

 

 

 

 

I torsdags lämnade vi Valle Gran Rey och seglade till Playa Santiago och ankrade utanför hamnen. Öns flygplats ligger där och några riktigt fina hotell finns på klipporna omkring. Men en sån besvikelse, hela stan kändes lite öde då mycket var nerlagt, tomma lokaler och omysigt tyckte vi. Natten blev en av våra sämre, fy va vi gungade. Tompi la sig på golvet i salongen och Annika låg med alla armar o ben utsträckta för att inte lyfta. Så fort det ljusnade lättade vi ankare och tog kurs mot Teneriffa. Desto roligare segling då det blåste halva tiden 20–28 knop och vi låg på ca 40 grader. Asta skötte sig fin fint. Tyvärr hade vi glömt stänga bottenventilen till handfatet så vi hade fått in en del saltvatten på toa. Lutade för mycket men det var så kul segling, och toan är som ny nu igen.

Vi gick lite norr ut och kom fram till västkusten på Teneriffa. Var som en ny värld med alla hotell och alla vattensporter i vattnet. Ville undvika dyningar och hittade till sist en bukt söder om Los Cristianos. Varit hyfsad hittills gungar en del men man behöver inte ta spjärn när man sover. Nått vi såg var att man inte fick köra vattenskoter nära stränderna. Alla låg långt utanför stränderna och all körning var till havs.

Fiskehamnen i Los Cristianos
Fiskebåten får is ifrån en lastbil

 

 

 

 

 

 

Dingen fick vi binda lite fint inne i hamnen. Tur Tompi har balanssinne.

Dingen måste man till
SUP utövare runt båten utanför Los Cristianos

 

 

 

 

 

 

 

Emil har haft fullt upp med ny hyresgäst som flyttade in igår i vårt hus när den gamla hyresgästen blev kär och åkte hem för att gifta sig. En ny ingenjör ifrån Indien flyttade in. Var både ut och inflyttning samma dag.

Vi njuter och har stött på dessa berömda dyningar som alla långseglare pratar om. Mindre njutbart men det är så det är. Vi är helt fascinerade av alla kontraster vi stöter på, från det lilla till det stora, så häftigt och alla människor. We love it !

Avslutar med vår tredje film om Valle Gran Ray. Obs den är lite ”långtråkig” men ville visa hur häftigt det var.

Published by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *