Ankrings ”turnén” har startat

Detta är ett fantastiskt tillfälle att sätta sig och minnas tillbaka vad vi gjort sista veckan. Känns mest som om vi pluggat spanska, snorklat och gjort film.

Våra spanska lektioner fortsatte fast denna veckan fick vi sällskap av ett franskt par och en tjej ifrån Brasilen. Bra fart o fläkt……………vi är inga stjärnor, bara fortsätta öva i båten och det har varit skitkul. Fick läxor som vi fick spela in och visa upp dagen efter. Köpt huvudvärkstabletter på spanska bl a.

Spanska gänget. Fröken Shirley med vit tröja.

Det har gnisslat om våra tampar på nätterna så en dag fick vi nog. Delade en lång tamp till 3 tampar och satte dit ”ryck dämpare” och sydde ändarna på tamparna. Tompi älskar att sy………tänk när han skall börja laga saker med symaskinen. Innan vi åkte iväg pratade Tompi om sin symaskin hela tiden och som tur är fick vi med en i köpet. Gissa vem som blev nöjd.

Övar spanska på mornarna
Tråcklar tamp ändarna

 

Vädret har varit lite mer ostadigt och en dag regnade det rejält. Passat på att snorkla när solen tittat fram. En morgon när vädret var lite ruggigt blev det en liten snorklingsfilm. Man sätter sig och plötsligt har bara 3 timmar runnit iväg. Så här kommer vår andra film.

Innan vi åkte tryckte vi upp visitkort hemma och det har varit jättebra att ha dessa. Enkelt att byta kontaktuppgifter med andra. Har en låda i båten där vi samlar alla visitkorten vi får.

Höll till i övre stadsdelarna så Annika hade ofta sällskap på promenaderna
Våra visitkort

 

 

 

Igår sa vi hejdå till San Sebastián och skall ankra oss runt La Gomera. Fyllde på med massa mat och vatten. Ej satt igång watermakern ännu.

Visst blir man lycklig av detta fotot? Älskar att ha nätet med massa frukt o grönt. 
Hejdå San Sebastián

 

 

 

 

 

 

 

Vi lämnade den trygga hamnen och gick söderut till en vik med sandbotten. Ankaret satte sig och 45 m kätting ute. Nytt för oss att ankra med bara kätting och ett 42 kg ankare. Innan har vi haft blyad lina. Det som tog bort tjusningen var dyningarna, jäklar va vi for omkring i natt. Tompi la sig till slut på golvet i salongen. Men gårdagskvällen var magisk om man låg ner i sittbrunnen och skådade alla stjärnorna och fullmånen. Sittande var det inte lika kul.

Vy från sittbrunnen när månen kommer fram

Morgonkaffet i sittbrunnen var underbart. Det är sådana stunder man minns. Var så klart vatten att vi såg massa färgglada fiskar från båten. Simmade in till land och då berättar Tompi man stängt ner en beach på Gran Canaria för haj, ha ha. Tur den inte är farlig bara otrevligt.

Njuter !!!
Solen på väg upp

 

Fortsatte färden vidare till västra La Gomera då en kuling kommer in imorgon. Vill gärna kolla så vi ligger bra. Ankrat utanför staden Valle Gran Rey. Det låg flera båtar ankrade här. Snorklat och ankaret verkar ha satt sig………hoppas det inte är blir för mycket dyningar. Tog dingen in till staden och utforskar nu byn och laddar ner bloggen på ett fik.

Dingen in till byn

Det känns jättekul att vara ute på ”riktigt” nu och ankra. Fått tips om en hippie strand som vi skall ankra vid om vindarna tillåter.

Har det fantastiskt och verkliga sjölivet med sjösjuka har gjort entré, precis så som det skall vara. Bästa hösten på länge !

Här ligger vi nu ankrade utanför Valle Gran Rey

Published by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *