San Sebastián – La Gomera

Hola ! Yo soy de Svecia.

Spanska kurs är påbörjad. Världens härligaste lärare har vi fått, Shirley, full av energi och nära till skratt hela tiden. Blir kvar här till nästa vecka då vi fortsätter våra lektioner. Kommer läsa 1 timme om dagen och det räcker för våra hjärnor.

Var på marknad med fröken och lärde oss köpa frukt o grönt
På engelska skolan i väntan på lektions start.

 

 

 

 

 

 

 

San Sebastián som är La Gomeras huvudstad är jättefin. Marinan ligger mitt i centrum med fin strand bredvid sig. Staden är mer turistig då mycket även står på engelska och vi har mött flera skandinaver. Sen har dom en fantastisk mataffär med bra utbud av vegetariska varor. Förra veckan då vi kom hade dom en festival där artisterna höll på till kl 3 på lördagsnatten och på söndagen var det fullt med spanska familjer som var här och sjöng för glatta livet med artisterna på scen, typ Lotta på Liseberg.

Spanska Lotta på Liseberg
San Sebastián från piren med stranden och centrum bakom

 

 

 

 

 

 

Marinan är inte så jättestor men det är en stor knutpunkt för färjor och kryssningsfartyg. Vi håller koll på dessa på kvällarna när vi hinner, mysigt strosa ut på piren och se fartygen. Vi tror inte dom får köra in eller ut själva utan en lots är med och lägger till eller ifrån, ca 200 meter. Trafiken till Teneriffa är intensiv.

Presenningar istället för portar
Regnbåge från hamnen

 

 

 

 

 

 

Denna veckan har vädret varit blåsigt med regn igår em, temperaturen är lite mer ”höstlig”, dock fortfarande bikini väder när solen skiner men nätterna känns svalare. I hamnen finns det hur mycket fisk som helst. Hörde det hade simmat en manta längst in.

Fina snorklingsställen nära hamnen
Lite matning av fiskarna i hamnen

 

Varit och snorklat på änden av stranden och vattnet är fint med massa färgglada fiskar. Fått tips på ett annat ställe nära oss som vi skall testa. Kanske vi har med kameran och kan ta några fina foton. Måste berätta om gårdagen, en hike på norra delen med utgång från Agulo. Bra bussförbindelse runt ön. Går inte så många gånger per dag men tiderna är bra synkade. Vi var laddade och tog med oss drönaren och matsäck. Grönare på norra sidan av ön och hoppade av bussen och påbörjade etapp 1 upp till toppen av berget. Periodvis väldigt brant.

På toppen och ett genomskinligt golv 600 meter upp
Till toppen skall vi, Mirador de Abrante

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmade jättefräckt trodde vi med drönaren på toppen. Var några skärmflygare som vi fick vänta in och jättepampigt. Tyvärr upptäckte vi igår kväll att vi glömt sätta in minneskortet i drönaren, ha ha. Fortsatte sen vidare och naturen var lite annorlunda, dock väldigt grönt. Missade bussen med 5 min och nästa gick 2 tim senare. Hittade en liten spansk bar med hemmagjord mat som vi fördrev tiden på, ett sånt ställe, tur vi missade bussen. Längesen vi åt så gott.

Teide i bakgrunden
Härlig natur och fina leder 

 

En annan dag åkte vi bussen upp till nationalparken Garajonay och vandrade en fin led till bl a högsta toppen på ön. Det vi hade missat var att det var svinkallt där. Fingrarna var stela som attan av kylan. På toppen var det bara dimma men lägre var det väldigt grönt och lummigt. Ibland lättade molnen och man fick en magnifik utsikt.

1487 meter över havet och dimma
Molnen lättade stundtals

 

 

 

 

 

 

Denna ön har nog varit den grönaste ön hittills och vacker med sina toppar och dalar.

Admire Roque Agando passerade vi, fräck.
Maffiga dalar

 

Man kommer till en ny hamn och inte känner någon men efter några dagar har man träffat andra båtar och Annika är uppe på hamnkontoret och övar sin spanska. Idag åkte många båtar iväg, dom flesta vi möter skall vidare till Karibien. Blir lite tomt när alla sticker, men det kommer att komma en massa nya båtar idag sa hamnkontoret. Är helt fullt i hamnen och man måste reservera plats.

Vi har nu fått klartecken att en tysk kapellmakare skall sy en lazybag till oss på Teneriffa. Fått tips om honom från flera olika håll. Kommer segla dit i november och bli måttade men innan dess spanska kurs och förhoppningsvis kan vi ankra runt La Gomera innan vi styr nosen mot Teneriffa. Avslutar med ett vackert foto från hamnen mot Teide och livet är fortsatt härligt om än lite kyligare nätter.

Teide från hamnpiren

 

 

 

 

 

 

Published by

6 thoughts on “San Sebastián – La Gomera

  1. Åh tack för alla fina bilder och spännande berättelser:)
    Har legat efter att följa er, men ni är verkligen inte glömda!!!
    Många kramar Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *