”Busy” week

Det är så skoj för vi gör ”ingenting” men har fullt upp. Denna veckan när vi var ute och seglade blåste det lite ute till havs, 15–20 knop. Hon skötte sig fint. Börjar sakta bocka av ”måste” sakerna.  En dag var det inspektion av mast samt så installerade vi lazy jacks. Ny erfarenhet för oss med steg i masten, underlättar verkligen. En annan dag tvättade vi motorn. Kom åt från varsin sida och mycket roligare med en fräsch och ren motor.

Inspektion av mast samt lazy jacks installerades
Kontroll av masten vid segling

 

 

 

 

 

 

 

 

Drönaren har vaknat

Vi hänger en del med ett par från Österrike, Fluke båten, varit ute och käkat och utbytt erfarenheter. Älskar detta med möten med andra människor. Står man på bryggan och ”musslar” är det alltid folk som kommer och pratar.

Sen har vi fått liv i drönaren.  Längtar till vi får tråkigt och har tid/ro och börja göra filmer. Kommer avsluta bloggen med en ocensurerad film från drönaren över hamnen. Nedan ser ni hur hon brummar igång.

I fredags var vi inbjudna på middag till våra svenska vänner sen eskadern till Skottland/Shetland på andra sidan ön, Santa Cruz ligger dom i. Hyrde bil i 3 dagar för att hinna se allt vi ville och fixa lite ärenden. Fiat Panda blev det, röd liten smidig bil.

Bäddmadrassen har kommit, jippi !

Så i fredags kom vår efterlängtade bäddmadrass vi beställt. Testade i 2 veckor men kom fram till sängen var för hård. Nu sussar vi som små dunbollar.

 

 

 

Körde över till Indian Summer och hade en jätte mysig eftermiddag och kväll. Fick guidning genom stan och sen en god middag. Det finns en fartkamera på ön. Annika fick böter där i somras och på fredagsnatten blinkade kameran till igen………..attans om det blir nya böter igen för Fru Svensson. Emil får hålla extra koll på posten hemmavid.

Balkongerna är en sevärdighet i Santa Cruz.
Gunnel o Carl-Axel på Indian Summer

 

 

 

 

 

 

 

 

I lördags gjorde vi en roadtrip runt norra delen. Oj sådana slingriga vägar det är. Vackert som attans och kul stanna till på diverse ställen. Såg en massa och ön är läcker.

Svårt hitta ankrings vikar runt ön
Tog ett bad i en saltvattenpool
Lunchstopp med Santa Cruz i bakgrunden
Typisk natur där vi körde

 

 

 

 

 

 

Glömde ju nästan bort att skriva om vår första ovälkomna gäst. Stannande till på en härlig marknad i Puntagorda och köpte lite oliver, grönsaker. Sköljde detta på bryggan när vi kom hem. Men vid diskningen på kvällen låg en icke önskvärd kackerlacka på diskbänken.

Kackerlacka på besök från salladen
Shopping på marknad

 

 

På söndagen var det dags för en tur upp till observatoriet samt en hike. Slingrig smal väg upp periodvis men så mäktigt. Forskare från hela världen kommer hit. När man vandrade märkte man på andningen att det var tunnare luft. Såg falkar som flög omkring oss.

Observatoriet
Vägen upp till toppen, Roque de Los Muchachos, 2426 meter
Kontorsgöromålen får vi inte glömma bort

Börjar nog röra på oss när vi fått den beställda livflotten till ön El Hierro, är ca 60 Nm dit. Längtar så efter att utforska alla öarna.

Just nu går solen upp och ner runt kl 8-20. Vi märker skillnad sen vi kom då solen gick ner vid 21-tiden.

Sammanfattningsvis är livet gött !

Slutar med vår första drönarfilm.

 

Published by

4 thoughts on “”Busy” week

  1. Hej på er!
    Ni ser ut att ha det fint på ert äventyr och vad skoj ni har med allt ni ska fixa.
    Hoppas att att det går bra med alla saker ni skall göra.
    Vi har förberätt för upptagning av Xantina i morgon. Hösten kommer fort nu och det kommer snö i Åre.
    Eva o Lasse

  2. Så himla kul att se hur ni har det. Ser ju helt underbart ut. Kändes extra mycket idag när jag tog fram tjocka halsduken när jag skulle ta en liten kvällspromis i mörkret. Kram på er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *