Börjar bli hemmastadda

Denna veckan har varit lite mer ”vanlig”, vi börjar känna till båten, miljön och allt runt om. Har otroligt mycket kvar att lära men stommen är satt.

AIS:en på plats
Här test av larmfunktionen

AIS:en fungerar fint. Andra båtar ser oss och vi dom. Där vi befinner oss är en liten skuggzon för Marine Traffic. Återkommer när vi finns med där. Man hittar hos på VesselFinder just nu. Var en del pyssel med installationen, fick göra avstämningar med våra båt vänner i hamnen. Skall klättra upp nån dag och kontrollera VHF/AIS antennen.

Vi har varit ute och provseglat för test av försegel. Har en genua på rulle samt ett kutterstag och ett lazy stay. I förpiken finns seglingsgarderoben, lite omärkta seglings säckar så vi prövar oss fram. Varit lite vind så perfekt att testa och trixa.

Stötte på en liten goding sist ute till havs. Så söt och helt guldfärgad.

Dagarna bara rinner iväg och man hinner aldrig få tråkigt. Alltid nått som händer eller skall fixas. Denna veckan har vi hunnit med första löprundan, hittat våra favoställen vad det gäller kaffe. Mr T är väldigt noga med sin cortado, få som gör den riktigt bra men hittat ett ställe uppe i Los Llanos som vi återkommer till när vi kommer dit.

Favostället i Los Llanos för superbt kaffe
Stor mysfaktor vid torget i Tazacorte

Var en morgon på fiskmarknaden/auktionen. Man hör på morgonkvisten vid 4-snåret hur dom åker ut och sen vid halv 7 börjar tuppen gala. Jättemysigt att höra ljuden, hemtrevliga ljud.

Många som jobbar på bananodlingarna
Fiskmarknad

 

 

 

 

 

 

Dingen har vi nu varit ute och rastat. Motorn fungerar fint, tror dinge och motor kommer väl överens.

I fredags kväll tog gasolen slut. Kändes ju si så där. 5 kg skall man ju inte göra slut på 2 veckor. Är alltid noggranna med att stänga av gasolen på en knapp för fjärrventilen inne i köket. Stort letande och högst troligt en packning som saknades vid kopplingen då inget annat fel hittades.

Idag gjorde vi en liten vandring upp till ett berg. Hur läckert som helst med vyerna och belöningen är en supergod nypressad apelsinjuice på toppen. Man går längs med berget på en liten stenig stig och stupen nära inpå.

Hit skall vi
Bra höjdstegring vid toppen

 

 

 

 

 

 

Kort sammanfattning så har vi det för jäkla gott. Kommer börja röra på oss om 2-3 veckor. Seglings vänner sen Skottlandseskadern är på väg hitåt. Samtidigt som man vill iväg och upptäcka nya platser så är denna platsen helt underbar. Solnedgångarna, fiskehamnen och lugnet som råder är superduper helt enkelt. Avslutar med lite foton och en film sen dagens lunch då det var bilträff i byn.

Fiskehamnen
Hand/fot tvätt av kläder

 

 

 

 

 

 

Published by

9 thoughts on “Börjar bli hemmastadda

  1. Jag tänkte på er i morse när jag försökte skrapa bort isbarken från bilrutorna då min elstolpe ballat ur… Var är min elektriker någonstans???!!! Så jag avslutar med min vanliga hälsningsfras… Jag är inte avundsjuk, nejdå, inte alls……………….
    Kram på er! 🙂

  2. Ni ser verkligen ut att ha tråkigt och jobbigt med det varma soliga vädret, jag tycker höstrusk är att föredra, eller inte. Kram

    1. Verkar vara helt ok nu. Gasoltuben räcker fortfarande och inga läckor finns som vi kan hitta. Läskigt med gasol läckor. Ha det gott i brittsommarn. Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *