Premiärturen

Vår målsättning var att premiärsegla på fredagen men ett litet missöde kom i vägen. Testade vår landström och vaknade upp att det var våtbastu ombord. Verkade som om varmvattenberedaren hade gått upp i kok och en slang gått sönder. Var bara att plocka bort durkar och börja fixa till och låta allt torka ut.

Tog bussen upp till Los Llanos och hälsade på i båtaffären och sen till järnhandlaren och köpa medel mot kackelackor.

Kackorlackor har ej tillträde ombord

Ett allmänt samtalsämne och vi har lärt oss en massa. Inga skor ombord då det kan finnas ägg under skorna. Alla förpackningar med pasta etc tas ej ombord utan man häller allt i plastlådor. Massa olika tips och nu har vi bunkrat upp ifall nån skulle hälsa på. Har kackerlackshotell ut placerade ombord så man ser ifall vi fått gäster.

Den dagen var det inte bara ångbastu utan Calima som dragit in vilket vi inte fattade. Trodde bara det var molnigt och extra varmt. Tvättade 2 handtvättar och hängde ut för tork, inte det smartaste då det är fullt med sand som fastnar precis överallt. Inte så farligt här ute men ju närmare Afrika man kommer desto mer märker man av sanden. Vi lär oss för varje dag.

På väg till Tazacorte (2 km)

Annika cyklar ungefär 2 vändor upp till Tazacorte och inhandlar diverse saker på Chines storie. Världens bästa affär som har precis allt. Är en större kedja som finns överallt. Är väldigt kul för nu tutar och vinkar folk på en som man lärt känna här.

 

 

Dingen på plats

Gummibåten har vi fått på plats och hänger nu i dävertarna. Lite meck att få till det bra. Skall dock ändra så vi har motorn åt andra hållet. Har redan en massa tyngd på styrbord sida. Men vi blev supernöjda och skönt vid kortare seglingar och bara hissa upp dingen o motorn.

 

 

Sen kom äntligen dagen när vi skulle ut och segla. Sån jäkla skön känsla. Allt kändes otroligt annorlunda mot gamla båten. Fast skillnaden är egentligen bara att storskotet sitter på däck och vi har 3 singelrev. Visar några klipp från seglingen. Thomas trodde inte vi skulle möta valar men vi fick fina möten med delfiner. Om än lite på håll så var det en fantastisk känsla.

Kan säga att längtan att få ge sig iväg på en längre segling är stor. Men som tur är har vi en förståndig som bromsar upp.

Det som vi kom fram till var att kickfästet satt löst. Men verktyg har vi gott om så det fixades hyfsat enkelt. Bytte ut popnitarna då dom gamla var slut.

Igår tog vi en day off och gick på marknad i Los Llanos, lyssnade på ljudböcker och Thomas vårdade sin manliga förkylning.

Greta Garbo letar ny hatt
Sockerrör till diverse drinkar

 

Kvällarna är helt magiska, man strosar runt och avslutar med ett kvällsdopp från båten.

Vy från piren på kvällen över hamnen
Grodhopp från båten

 

 

 

 

 

 

 

Älskar att ligga i hamn, mjau

Längtar efter lille Ludde. Träffat ett par från Österrike som har med sig sin katt ombord.

VHF har vi ändrat så den har numera vårt MMSI nummer, massa olika saker att tänka på.

Avslutar med en snutt hur vi har det ombord just nu. AIS:en skall installeras. Drar kabel genom trånga utrymmen och en massa läsande för att göra rätt. Skall bli väldigt spännande när vi får igång den.

 

 

 

 

Published by

3 thoughts on “Premiärturen

  1. Jag är fortsatt hysteriskt avundsjuk men det erkänner jag aldrig!
    Ha det underbart och hälsa delfinerna!
    Stor kram från oss alla!
    /ALE & EE

  2. Låter spännande och ganska vanliga händelser när det gäller båtar! Aldrig ”göra lös”!!
    Lycka till med allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *