Sjösatta

Var en häftig känsla när hon väl kom i. Tog en tur ut på havet för att testa rodret, vilket kändes fint. Men oj sån skillnad mot gamla båten, tog längre tid på sig att svänga. Hamnservicen är bra och vi ropade bara upp på VHF:n när vi var på väg in så tog dom emot oss vid våran plats vi blivit tilldelade. Tror det är så det är här nere. Sen var det en annan skojig sak denna dagen, mötte en Bowman 45 som skulle upp på land. Finns bara 6 st i hela världen. Hamnen fotograferade och la upp fotot på deras hemsida.

Hamnens instagram

Hängt en del med våra Bowman vänner, mycket Bowman och långseglings prat. Dom är på väg över Atlanten i december.

Våra Bowman vänner Elise & Kasper från Holland

 

 

 

 

 

 

Dagen innan vi sjösatte tog vi bussen upp till Los Llanos där det finns en båtaffär. Skulle kolla om vi kunde packa om vår livflotte eller om den var för gammal. Tung som attan.  Slutar nog med att vi köper en ny och hänger på mantåget.

Första dagen ombord var ”kaotisk”, hittade inte någonting och alla kartongerna ouppackade. Gick ut på kvällen och käkade men sen dess brassar vi käk ombord och börjar få lite struktur. Är så skönt att sätta sig ute i sittbrunnen vid 9-tiden på kvällen och äta middagen i bara linnet. På natten är flera luckor öppna så Tompi får luft och kyla medans Annika ligger under täcket och snusar.

Genomgång av båten. Här i sittbrunns stuven. Hatten är på i alla lägen.

Nu börjar vi få lite ordning, lådorna är uppackade men inte helt stuvade.

Slängt en del som vi har dubbletter utav, nej nu ljuger vi. Har lagt allt som vi inte skall ha i flyttkartonger och lämnat till hamnen. Finns ett ställe i byn Tazacorte där man lämnar in saker som andra får nytta utav.

Nästa fas för oss nu är att börja installera, meka och sätta vår prägel på henne. Igår satte vi upp en knivställ. Viktig detalj för Herr Svensson som inte tycker om slöa knivar.

 

Leverans av maten till båten.
Kvittot på första matinköpet. Alla basvaror är nu på plats.

Tog en bra stund att handla all maten då spanska inte är så lätt för en som inte kan och är ovan. Men det funkade och även printat ut kryddnamnen och satt på våra kryddor. Har en jättefin kryddlåda som man häller över kryddorna i.

I söndags vandrade Annika upp till byn Tazacorte där det var löpartävling och nere i hamnen fisketävling.

Är väldigt många som fiskar här nere. Vi ligger jämte en katamaran och det är så mycket fisk under den. Tror dom söker sig till skuggan.

Fisketävling i hamnen. Ser ni skydds piren mot Atlanten, den är gigantisk.
Krabba vid vår brygga
Fiskar under grannbåten

 

 

 

 

 

 

På fredag skall vi iväg och segla hoppas vi. Är så in i bänken seglingssugna nu. Avslutar med premiärturen av baby Asta.

Published by

2 thoughts on “Sjösatta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *