Snart sjösättning

Egentligen kanske inte så mycket har hänt mer än vi jobbat på med att få klart henne för sjösättning.

På väg till ”jobbet”. Vi har gått hemifrån innan solen riktigt kommit upp och det är sånt fint sken på morgonen och det bästa av allt är att det är varma vindar, älskar värmen.

Varvet har fixat botten på henne och vi har putsat o polerat o småfixat med anoder m.m.. Det är svårt att få tag i polish och vax här. Åkte upp till byn och till slut hittade vi det i en bilaffär.

Cyklade upp till Los Llanos en dag, pulshöjande tur då det är brant uppför. Lite gasol måste vi ha när vi flyttar in i Asta. Gick upp till macken och bytte Butan tub, hur smidigt som helst.

Kvällsdopp varje kväll

Gissa om vi var stolta när väl namnet kom på plats. Då blev hon vår på riktigt kändes det.

 

Aluminiumbotten samt hypalon

Måste köpa en dinge. Lutar åt att vi köper en begagnad gummibåt med aluminium botten. Motor fick vi med vid köpet av Asta, en 9,8 hp. Gissa om vi längtar efter att ut och köra……………brum brum.

 

Vårt flyttlass kom häromdagen som vi visade. Många lådor är riktigt tunga och inte så lätt att få ombord när vi är på land. Men rätt som det är kommer hamnen till undsättning, gissa om vi älskade dom.

 

Lådorna ombord, jippi !

Sen var det äntligen dags för sjösättning.

Vi var peppade och glada, det var vindstilla. Lite pirrigt när man skall lägga till första gången med henne. Tyvärr gick det inget vidare då vårt roder fastnade i båtvaggan. Blev stor uppståndelse men hamnen och varvet var bra. Stackars killen som körde.

Lagning av roder

Resultatet blev koll av roderstock samt lagning av rodret. Som det ser ut nu kommer vi i imorgon, 2 dagar senare. Torktider för epoxyn.

Går ingen nöd på oss, utan mer tråkigt det hände. Lämnar lägenheten imorgon för inflyttning i Asta oavsett var.

Glömde ju skriva att vi hade dop igår kväll med Emil, Linnea och Egon online. Kanske viktigt ha haft en ceremoni innan sjösättningen då det inte gick så bra när hon skulle i. Thomas höll ett vackert tal och skumpa sprutades från öst till väst över henne och sen gick vi till havet och hällde i resterande.

Published by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *