Nu är vi på plats

Äntligen kom Dagen med stort D som vi längtat efter. Lite kramkalas på Landvetter med barnen och Linnea. Flög till Las Palmas där vi bytte till inrikesflyget till La Palma. Kände oss väldigt nöjda då vi bara åkte på 7 euro för cykeln som vi hade med som handbagage utöver våra 120 liters bagar och dataväskor. Med nöd och näppe fick vi in oss och packningen i taxin som körde oss till andra sidan ön.

Så här lycklig är man när man är på plats
Inväntar hyresvärden. Mr T klagar inte

Det var spännande att promenera bort till Asta och se henne igen.

Våra fällor för kackerlackor hade hjälpt eller så hade aldrig några klättrat upp. Vi täckte av henne delvis och pratade med hamnen för flytt av Asta till workingarea där man får jobba med båten. Flyttade hela båtvaggan med en maskin, hur smidigt som helst och tajt var det mellan båtarna.

Flytt till workingarea
Kackerlacksdosor vid ingångs luckan

 

 

 

 

 

 

När hon sen var på plats började vi trevande jobba med henne. Vad skulle man börja med och var fanns allt i båten som man behöver…………känner oss som två nybörjare men vi kommer lära oss och varvet är toppen liksom båtfirman som håller till där. Behövde pumpa cykeln och då drar dom igång världens största kompressor.

Pumpning av cykel med största kompressorn

Så idag blir det slipning av botten, borttagning av namn, tvätta och cykling upp till Los Llanos för diverse inköp.

I blåa huset bor vi               

Lägenheten vi hyr har ett toppenläge.Är mest spanjorer här som badar och hänger på caféerna.Några enstaka tyskar här som vandrar. Hög säsongen börjar om några veckor.

Om en vecka hoppas vi sjösätta.

Igår ringde agenten om vårt gods som kommer till Teneriffa idag. Skall där deklareras in och sen skickas vidare med båt och sen lastbil till oss. Skall nu ge mig iväg på jakt efter en skrivare för papper som skall signas m.m.. Vi åkte på moms men det slutade på 246 Euro så vi är glada.

Nedan kommer en liten video från hamnen på morgonen.

 

Published by

3 thoughts on “Nu är vi på plats

 1. Hej på Er!
  Hittade er hemsida via winlink. Ser ut att vara en fantastisk båt ni införskaffat. Vad är planen i framtiden?
  Vi låg i Tazacorte hösten 2013, fantastisk ö med underbara vandringar, missa inte det.
  Vi följer er i den mån vi har internet. Välkomna ut på havet och lycka till.

  1. Tack, skall bli så spännande. Asta känns fantastisk och vi har mycket att lära in om henne. Vi har ingen direkt plan utan kommer lära känna båten och segla runt öarna och sen får vi se nästa vinter.
   Var är ni själva?
   Ha det jättegott !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *